X
 
 

Наш бизнесмен, принудил работник да спи в конюшня до диво прасе, се изправя пред съда

1855 0
Наш бизнесмен, принудил работник да спи в конюшня до диво прасе, се изправя пред съда
Снимка: Pixabay
Дело за физически и психически тормоз, граничещ с робство, ще гледа Плевенският окръжен съд. Обвиняем по него е земеделският производител М.А. Той трябва да отговаря пред Темида за общо пет престъпления. Обвинен е в изнудване и принуда на едно лице, трафик на друго лице, което използвал за принудителен труд, причиняване на телесна повреда, опит за принуда и закана с убийство, съобщи Плевенската окръжна прокуратура.

Според обвинителния акт единият от пострадалите при тези престъпления - И.С., бил нает от обвиняемия да се грижи за животните му. В началото отношенията между двамата като работник и работодател били нормални. Преди 4 години обаче обвиняемият започнал да проявява физическа и психическа агресия към И.С. като го карал да работи до пълно изтощение. Пребивал го и го унижавал публично. И.С. два пъти правил опити за самоубийство. Веднъж опитал да избяга от стопанството, но М.А. го настигнал и го върнал. Продължил да го тормози и като наказание за бягството го оставил да спи в конюшнята заедно с малко диво прасе.

Краят на робството дошъл на 24 юли м.г., когато по повод на образувано досъдебно производство полицията извършила претърсване в стопанството на М.А. Един от униформените намерил И.С. да живее в изключително лоши условия в конюшнята, а той започнал да му се моли да го спаси от обвиняемия.

Според обвинението М.А. е демонстрирал агресивност и чувство за безнаказаност и към гражданите, и към институциите. Той решавал възникналите проблеми с физическа сила, заплахи и психически тормоз.

Ще трябва да отговаря пред съда и за саморазправа, изнудване и закани за убийство с друг земеделски производител.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 25 - 26 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 25 - 26 януари

Овен Овните ще са изправени пред напрегнати почивни дни. Възможно е да се появи спор, засягащ някаква семейна ситуация, в който трябва да вземете...