Общинският съвет в Плевен свиква извънредно заседание

1625
Общинският съвет в Плевен свиква извънредно заседание
Снимка: Pixabay

Местният парламент в Плевен ще заседава извънредно на 6 декември от 17,00 ч. Дневният ред включва една точка - предложение за предоставяне на финансова помощ на плевенската Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ/ за преодоляване на финансов недостиг за бюджетната 2018 година, съобщи днес на интернет сайта си Общинският съвет.

Вносител на предложението е постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност”. Членовете на комисията са обсъдили  искане от директора на гимназията - Юрий Тодоров, на ПГПЧЕ да бъде предоставена сума от 50 000 лв. за преодоляване на финансов недостиг за бюджетната 2018 г.

Мотивите за искането са:

В средата на 2017 г. учебното заведение бе разделено на две училища - ОУ „Валери Петров" и ПГПЧЕ /VIII-ХП клас/. Това се е отразило негативно върху бюджета на гимназията през 2018 г. Необходим е период от една бюджетна година за преструктуриране на педагогическия и непедагогическия персонал, които да отговарят на новата финансова рамка. Намаляването броя на преподавалите и обслужващия персонал изискват технологично време, което да гарантира запазване качеството на образованието и изявите на учениците в национален мащаб.

Ръководството на ПГПЧЕ в началото на бюджетната 2018 г. е отчело наличието на прогнозен бюджетен дефицит и е предприело мерки за неговото постепенно намаляване. Намален е броят на непедагогическия /април 2018г./ и педагогическия /юли - септември 2018г./ персонал. Прекратено е изплащането на регламентираните в образованието три допълнителни плащания, съвместяване на дейности при продължително боледуване на служител и т.н. Прекратена е десетилетната практика за делене на паралелките по чужд език, с което от септември 2018 г. е намален броя на учителите по чужд език с три щата.

Постоянната комисия по "Образователна политика и читалищна дейност" предлага на Общинския съвет да предостави допълнителни финансови средства на ПГПЧЕ – Плевен в размер на 50 261 лв. за заплати и осигурителни вноски на персонала на за декември 2018г., като посочената сума бъде отпусната от резерва на бюджета на Община Плевен за 2018 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Най-добрите ученици по астрономия от цялата страна ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада

Крум и Виктория - плевенски деца, олимпийци на световно ниво по природни науки

Доброволци с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Плевен посреща Великден с разнообразна програма

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Християн, първото бебе на Плевен за 2024-а година и семейството му гостуваха на кмета д-р Валентин Христов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен