Офисът на НАП в Плевен блокира опит за ДДС измама с пилешко месо

3641
Офисът на НАП в Плевен блокира опит за ДДС измама с пилешко месо
Снимка: iStock/Guliver

От офиса на НАП – Плевен информираха, че служители на звено „Фискален контрол“ блокираха опит за фиктивен износ на 8 тона замразено пилешко месо.

При проверка на камион превозващ стоката, фискалните инспектори установили, че има несъответствие между количеството и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи, допълва Topnovini.bg.

222 проверки за разминавания между доход и имущество са образувани в НАП Варна

В НАП - Варна са образувани 222 проверки за разминавания между доход и имущество, това съобщи Милена Колева - директор на териториалнат...

Оказало се, че в камиона липсват 8 тона замразени пилешки бутчета на обща стойност 65 800 лв. Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая, а сигнал за фиктивния износ вече е подаден до компетентните органи на МВР.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само „по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци .

От началото на 2015 г. фискалните агенти на НАП са извършили 250 000 проверки на транспортни средства, като на 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен