Паяци и скорпиони ще живеят в Плевенския музей през следващия месец

15532
Паяци и скорпиони ще живеят в Плевенския музей през следващия месец
Снимка: Getty Images / Guliver

Десетки видове живи влечуги ще бъдат представени от 1 до 27октомври в Плевенския регионален исторически музей. Това съобщи за БТА екологът Иван Райчев, д.б.н., ръководител на отдел"Природа".

Атрактивната изложба "Екзотични влечуги" е притежание на Тракийското херпетологично дружество и показва най-богатата колекция в България от представители на влечуги, обитаващи тропическите страни. Впечатляващи са чуждестранните видове паяци и скорпиони, които не обитават страната ни и не могат да се срещнат в нашата природа, каза Райчев.

"Екзакта": В Плевен АБВ и "Патриотичният фронт" изпреварват ДПС

ПП ГЕРБ би получила 35.6% от твърдо решилите да гласуват избиратели в Плевен, БСП – 23%, а АБВ – 11%, ако изборите бяха на ...

Сред тях са и силноотровните зелена и черна мамба, гърмящата змия (кротал), допълни той. Зрителите ще се срещнат и с други от най-опасните влечуги на Земята - тайпан, гърмящи змии, отровници, кобри, смоци,питони, игуани, крокодил, анаконди.

Изложбата не само популяризира видовото разнообразие при влечугите, но и дава възможност за по-пряк визуален контакт на посетителите, коментира Райчев.

Посетителите ще могат да пипнати да се снимат с някои от експонатите, които не хапят и не са отровни. Колекцията ще бъде отворена всеки ден /без неделя/ от 10,00 ч.до 19,00 ч.

 

Деца откраднаха пет коли за три дни в Плевен

Три деца на възраст 12 и 13 г. са откраднали пет коли в рамките само на три дни. Инцидентите са се случили в Плевен, съобщава местната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен