Плевенската полиция разби мащабна схема за измами в особено големи размери

6312
Плевенската полиция разби мащабна схема за измами в особено големи размери
Снимка: БГНЕС

Съвместна операция на "Икономическа полиция" и Районна прокуратура - Плевен предотврати имотна измама в значителни размери, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

В резултат на упорита оперативна работа, вчера към 13.30 часа в кантора на нотариус , е задържан 40-годишен плевенчанин при опит да използва неистински документи, посочва Topnovini.bg.

Изоставен куфар вдигна на крак сливенската полиция

Куфар, оставен пред жилищен блок, вдигна на крак полицията в Сливен. Инцидентът е станал сноши. Куфарът е бил забелязан от живущи в бл...

С представени от него пълномощно и декларации, той фактически доказвал правото си на поземлен имот с площ 18 000 дка в землището на село Крушовене, област Плевен. Намерението било да продаде имота и да получи 18 000 лева от него.

При проведените процесуално-следствени действия са установени и други негови незаконни сделки - продажби на земеделска земя чрез използване на неистински документи с цел получаване на имотна облага в общ размер на около 50 000 лева.

От нотариус и от други институции са иззети и приобщени оригинали на документи - заверени копия на част от общ регистър, пълномощни и декларации.

В хода на разследването са извършени претърсвания на адреси, обитавани от 40-годишния в Плевен, село Крушовене и в село Ставерци. Оттам са иззети и други документи, използвани за незаконно придобиване на собственост на земи и имоти на територията на областта.

Поставена бомба вдигна на крак плевенската полиция

Поставено в три автомобилни гуми взривно устройство вдигна на крак полицията в Плевен. Бомбата е сложена в близост до блок 21 в ж-к &bd...

Плевенчанинът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Документирането на престъпната дейност продължава от разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен