X
 
 

Шампиони по бойни изкуства станаха Спортисти на годината в Плевен

2349 0
Шампиони по бойни изкуства станаха Спортисти на годината в Плевен
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов
Двама шампиони по бойни изкуства – каратистката Ивет Горанова и кикбоксьорът Димитър Пенчев, бяха определени за Спортист на годината 2019 в Плевен. Те получиха отличията си от кмета Георг Спартански. На тържествената церемония в Актовата зала на общинската администрация днес бяха наградени и спортисти, треньори и отбори в още пет категории.

Ивет Горанова е състезател на Клуба по бойни изкуства „Петромакс“. За трети пореден път спортната общественост в Плевен я определя за Спортист на годината. През 2019-та тя постигна първо място на Европейските игри в Минск, трето място на Европейско първенство в Испания и пет първи места на национални първенства и национални купи.

Разбиха изпускател на селски язовир в Плевенско, за да изловят рибата

Основният изпускател на язовира край село Крушовица, Плевенско е бил разбит и наличното количество вода е източено. За престъплението е...

Димитър Пенчев през тази година се класира на второ място на Световното първенство за аматьори в Сараево, стана първи на Балканско първенство за аматьори, спечели първо място и на Балканското първенство за професионалисти и на Европейското първенство за професионалисти в Испания.

В категорията „Перспективни състезатели“ отличието „Спортист на годината“ отиде при Цветан Сирашки от Спортен клуб по борба „Изобор“.

В категорията „Млади таланти“ комисията класира на първо място Йоана Константинова от Тенис-клуб „Плевен ПСК“.

За отбор на годината бе отличен Баскетболен клуб „Спартак Плевен“.

Плевенската полиция разби нелегален цех за алкохол

Полицаи от Плевен и Червен бряг и митничари от ТМУ – Свищов разбиха нелегален цех за производство на етилов алкохол в село Девенц...

Треньор на годината стана Ангел Стефанов от Клуба по бойни изкуства „Петромакс“.

За юбилей и принос в спорта бяха наградени четирима плевенски треньори.

„Проблемите със спортната база на Плевен са много. Това, което е в рамките на нашите правомощия, ние го правим. Друг е въпросът, че без държавна помощ няма как да се реализират крупни инвестиции в областта на спорта. През миналата година от общинския бюджет по линия на спорта са вложени директно 560 000 лв. и още 150 000 лв. - индиректно. Общинският съвет ще реши как да се харчи тази сума в следващия общински бюджет. При липсата на държавно финансиране и държавно подпомагане имаме два варианта. Да даваме тези близо 700 000 лв. на частните клубове, за да подпомагаме издръжката им, или Общинският съвет да приеме друга философия. Да спре финансирането на спортните клубове, защото са частни и не сме длъжни да ги финансираме, и тези пари поетапно всяка година да ги влагаме в спортна инфраструктура. Да, няма да можем сами да направим зала „Арена Плевен“, но ще ремонтираме с наши пари съществуващите спортни зали по един много добър начин“, каза преди награждаването Георг Спартански.

Actualno.com

Етикети: