Съпруга на международен шофьор внесла коронавируса в плевенския завод "Мизия"

41593
Съпруга на международен шофьор внесла коронавируса в плевенския завод "Мизия"
Снимка: actualno.com/ Ангел Атанасов

Съпруга на международен шофьор е нулевият пациент, от който е тръгнала заразата в плевенската шивашка фабрика "Мизия". Жената била "засечена" при входящия медицински контрол в предприятието като подозрителна и е изпратена при личния си лекар. Тя обаче решила сама да се лекува и продължила да разпространява коронавируса – включително и сред останалите работници в цеха. Това съобщи за Actualno.com Христофор Дочев, председател на Борда на директорите на "Мизия 96" АД.

"Въведохме мерки срещу разпространението на вируса преди всички. Освен задължителните, въведохме и допълнителни. Преди два месеца назначихме медицинска сестра, която всяка сутрин мереше температурата и проверяваше състоянието на всеки един служител или работник. Всичко вървеше добре до една работничка – твърде контактна и недисциплинирана. Мъжът ѝ е международен шофьор, а тя е доста търговски настроена", поясни Дочев.

Рекорд от случаи на COVID-19 за денонощие в България

51 нови потвърдени случая на коронавирус има в България за последното денонощие. 16 от тях са приети в болница. Общо потвърдените случа...

В цеха, в който се появи заразата, работят 100 жени. Досега са установени 25 носители на коронавирус. РЗИ продължава да взема проби от работничките в цеха.

За да запази здрави хората от другите звена, ръководството решило да затвори предприятието от днес за две седмици. Хората от цеха, в който е открита заразата, ще бъдат в болнични, а останалите – в неплатен отпуск.

"На 28 април ще платим заплати, но други приходи нямаме. Държавата не оказва никаква помощ. Формулата 60 на 40 не действа, тя е пълна измама. От нея ще се възползват олигарсите, които имат много пари. Тях не ги интересува дали ще се платят осигуровките, дали ще се платят режийните и т.н. – важното е да имат някакъв кяр. Държавата не участва в икономиката и пълненето на бюджета. Единственото, което прави, е да събира данъци", твърди Христофор Дочев.

Припомняме, че АИКБ вече поиска схемата "60 на 40" да стане "60 на 0" (което означава за периода от обявяване на извънредното положение до неговата отмяна държавата да поеме 60 на сто от осигурителния доход на работник или служител (при съответните критерии), и това да е всичко, което неработещия работникът получава като компенсация), защото само 1% от предприятията изобщо кандидатстват.

И в Плевен започна работа лаборатория за тестване на коронавируса

В Плевен започва работа новосъздадената лаборатория към Медицинския университет за PCR изследвания на коронавируса. Очаква се при макси...

Завод "Мизия" е едно от малкото предприятия в Плевен, които минаха без особени сътресения прехода от плановата социкономика към пазарна икономика. Произвежда мъжки облекла. На практика цялата ѝ продукция е за износ. Във фабриката работят 900 души.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 21 април"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Най-добрите ученици по астрономия от цялата страна ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада

Крум и Виктория - плевенски деца, олимпийци на световно ниво по природни науки

Доброволци с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Плевен посреща Великден с разнообразна програма

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Християн, първото бебе на Плевен за 2024-а година и семейството му гостуваха на кмета д-р Валентин Христов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен