X
 
 

CNN: Пловдив е една от топ дестинациите, която си заслужава да посетите през 2019-та година

703 0
CNN: Пловдив е една от топ дестинациите, която си заслужава да посетите през 2019-та година
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Без значение дали желаете да разпуснете край плажа или да изследвате древни руини CNN Travel има предложение за вас. Така започва материал на авторитетната медия, посветен на 19-те топ дестинации за посещение през 2019-та година. В него CNN нарежда Пловдив сред най-интересните места, които си заслужава да бъдат посетени през тази година. Предложенията са наредени по азбучен ред, като сред тях са комплексът на Нефертити в Египет, Гранд Каньон в Аризона и град Лима в Перу.

Вторият по големина град в България се готви да затвърди статуса си на водеща дестинация за европейски градски почивки като една от двете европейски столици на културата за 2019 г. Другата е скалистият град Матера, Италия. Известен с римското си наследство, Пловдив също така е бил любимо място на гърци и османци. Разположението му на кръстопът между изток и запад означава, че тук се преплитат културни влияния, които могат да бъдат видени в 600-годишната Джумая джамия и османската Чифте баня – обществена баня от 16-ти век, която в наши дни приютява модерни изложби.

През летните месеци калдъръмените улици на Старинен Пловдив се превръщат в оживен фестивален център. През юни и юли фестивалът „Opera Open“ е в разгара си и посетителите могат да гледат представления в невероятния римски амфитеатър на града. През лятото и есента „Капана Фест“ предлага културни развлечения в хипстърския квартал „Капана“. Тук ще забележите нощни клубове редом до занаятчийски магазини, както и много места, на които да се потопите в бохемската и спокойна атмосфера.

От CNN препоръчват на своите читатели да не пропускат да посетят Римските забележителности – от Стадиона, построен по поръчка на император Адриан през втори век от новата ера, до руините на Римския форум, който някога е бил административен център на Пловдив. Акцентът на римските останки е Античният театър, който е реставриран в средата на 20-ти век и е идеалното място за гледане на изпълнения на живо.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители