Две частни болници в Пловдив стават университетски

5144
Две частни болници в Пловдив стават университетски
Снимка: БГНЕС

Студентите по медицина в Пловдив вече ще могат да се обучават в още две частни болници, освен университетската "Св. Георги".

Засега това е проекторешение на Министерски съвет, но е направено от министъра на здравеопазването на база на мотивирано искане от ректора на Медицинския университет, съобщи БГНЕС.

Жена от пловдивско село поръчала убийствата на шестима свои роднини, сред които деца

Жена от пловдивско село е поръчала убийството на брат си и на роднини - общо 6 души. Това разкриха от прокуратурата в Пловдив на специа...

Новите две болници в списъка от 26 университетски бази в страната са МБАЛ "Пълмед" и МБАЛ "Еврохоспитал Пловдив". "Пълмед" ще обучава студенти по медицина, както и бъдещи медицински сестри и акушерки. По девет специалности ще се получава и следдипломно обучение на лекари. По девет специалности ще се получава и следдипломно обучение на лекари.

В Пазарджик лечебното заведение ще предостави както обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари. И в другата многопрофилна болница - „Еврохоспитал Пловдив“ ще се обучават студенти по медицина и медсестри, както и специализанти по гасдтроентерология, анестезиология и интензивно лечение, ортопедия и травматология, ревматология и хирургия. И двете здравни заведения имат акредитационна оценка „отлична“ за срок от 5 години за практическо обучение на студенти – медици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com