„Фортисимо клас” запознава децата в Пловдив с музикалните инструменти

10423
„Фортисимо клас” запознава децата в Пловдив с музикалните инструменти

Програмата „ Фортисимо клас” продължава и през новия сезон в Пловдив Целта на проекта е професионални музиканти да запознават четвъртокласници с класически музикални инструменти като цигулка, виолончело, флейта, кларинет, валдхорна, тромпет, ударни инструменти. Включени са училищата СОУ "Симон Боливар", СОУ "Черноризец Храбър", ОУ "Душо Хаджидеков", ОУ "Алеко Константинов" .

Максим Ешкенази, Геро и Станимир Гъмов разказват „Приказка за Моцарт и Малкия Ото”

Обичате ли Моцарт? Предполага се ясен и недвусмислен отговор. Ясните и недвусмислени неща са обаче често съмнителни. Моцарт е някак над...

В обектива на всеки урок вниманието на децата се насочва по модерен начин към устройството, историята и най-характерните особености на дадения инструмент, както и многобройните негови приложения в различните музикални жанрове, както класически, така и най-съвременни. Към този фокус се добавя творческото въображение на всяко дете и неговото активно участие в часа по музика, с изяви в множество образователни и същевременно развлекателни игри, като всеки един участващ може да се докосне истински до инструмента и да опита за първи път как се ражда музиката.

Първият час на „Фортисимо клас” в Пловдив ще се проведе по изключително забавен начин от цигуларя Хари Ешкенази в ІV клас на СОУ „Симон Боливар” на 7.11 в петък. Преподаватели на четвъртокласниците ще бъдат музикантите от Държавна опера Пловдив, която през 2014-2015 работи по няколко образователни програми, насочени към деца и младежка публика – „Госпожа Опера”, „Графити Опера” и „Фортисимо клас”.

„Фортисимо клас”е осъществена със съдействието на фондация Америка за България по идея на Максим Ешкенази. Традиционно програмата завършва с голям концерт за всички участници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив