X
 
 

Кметът на Карлово даде на съд за клевета кмета на Калофер

587 0
photo of Кметът на Карлово даде на съд за клевета кмета на Калофер
Снимка: Община Карлово
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов даде на съд за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов. Това съобщи градоначалникът на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от агенция "Фокус".

Повод за това e изявление на кмета на Калофер Румен Стоянов в телевизионно предаване от началото на октомври миналата година, в което той заяви публично, че отпуснатите на община Карлово 300 000 лева за ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в Калофер са били откраднати, без да е извършен ремонт.

Кметът на Карлово: Общинските болници работят във враждебна среда

Емил Кабаиванов е кмет на Карлово – от 2003 до 2007 г., и от 2011 г. насам. На 15 юли 2012 г. е избран за лидер на СДС. През 1987...

„С изказването си Стоянов петни не само моето име, той петни името и на община Карлово. Това е недопустимо. Крайно време е да стане ясно, че всеки трябва да носи отговорност за думите и действията си. Сега на г-н Стоянов ще му се наложи да влезе в съдебната зала, където ще трябва да докаже твърденията си, че парите за ремонта на мемориалния комплекс са откраднати“, каза кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Наказателното дело ще бъде разгледано на 21 януари 2019 г. в Районен съд-Пазарджик.

Кметът на Карлово заяви, че ако неговият иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди, вследствие клеветата, бъде уважен от съда, цялата присъдена сума ще бъде дарена на читалището в Калофер.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители