X
 
 

Медицинският университет в Пловдив избра нов ректор

1965 0
photo of Медицинският университет в Пловдив избра нов ректор
Снимка: Божилова
 С един глас повече на балотаж за  ректор на Медицинския университет в Пловдив бе избрана проф. Марияна Мурджева. Четирима кандидати се явиха на конкурса, първите двама отпаднаха още в първия тур с малко гласове, а на оспорвания балотаж проф. Мурджева спечели срещу проф. Карен Джамбазов, директор на УМБАЛ "Св. Георги". В двата мандата на досегашния ректор проф. д-р Стефан Костянев проф. Мурджева бе зам. ректор по международно сътрудничество и проектна дейност. С нейния избор продължава досегашната политика на управление на Медицинския университет. Проф. д-р Стефан Костянев бе избран за председател на Общото събрание на МУ.

Пловдив се сдоби с Алея на олимпийската слава (СНИМКИ)

В Пловдив официално бе открита Алея на олимпийската слава. Тя се намира на Гребната база, където са изложени снимки и информация за 46 ...

Възпитаничка на Английската гимназия в Пловдив, проф. Мурджева завършва Медицинския университет в Пловдив и придобива по-късно две специалности- микробиология и клинична имунология. Тя е специализирала в Лондон, Тюбинген, Будапеща, Наймиген. Освен зам. ректор, досега ръководеше и Катедрата по микробиология и имунология и бе началник на Лабораторията по микробиология при УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Преподава на български и на английски език, обучава студенти, специализанти и докторанти. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители