Мистериозен пожар в центъра на Пловдив (ВИДЕО)

5458
Мистериозен пожар в центъра на Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Божилова

Когато към 13.30 днес пожарна с включени сирени и светлини влезе в обратното движение на най- оживения булевард в Пловдив- " Цар Борис Трети Обединител" и сви към строящата се сграда на Голямата базилика, мнозина минувачи се натрупаха да видят какво става. После пожарната се върна, в базиликата нищо не беше станало, нито пък в Католическата катедрала отстреща, тя спря пак така с включена сигнализация до близката поликлиника. И там нищо. Накрая пожарникарите успяха да намерят подход към кооперацията на бул. "Мария Луиза" 15, за минувачите вече се изясни загадката къде в тези важни сгради в самото сърце на Пловдив има някакъв инцидент, но последвалите събития само засилиха мистерията.

Гореше на остъклена тераса на четвъртия етаж на старата кооперация, виждаха се пламъци. Но с тая забележка, че трябва да се взреш, за да ги видиш, и то ако си в една тясна вътрешна пътека, където по принцип няма хора. Димът беше оскъден. Така и не стана ясно кой е подал сигнал на тел. 112 и как изобщо ги е видял.

По-нататък мистерията стана още по- голяма, защото, след като пожарникарите разбиха вратата на апартамента и влязоха вътре, се оказа, че на остъклената тераса няма печка със забравен включен котлон, както беше лесно да се предположи. Единственият ел уред е един тостер в другия край на терасата, където огънят не е стигнал и тостерът си е изключен. Наблизо няма дори контакт, а крушката на тавана е цяла. 

Горели са орехи

Мaлко, след като пожарникарите изгасиха огъня с една тава вода, защото повече не е било необходимо, дойдоха и собствениците- възрастен мъж, който живее там и дъщеря му. И двамата недоумяваха как може да се запалят орехи от само себе си, защото друго обяснение нямаха. Пожарникарите също не можеха да си обяснят как е възникнал този огън. Тъй като щетите са малко, едва ли ще се прави и сериозно разследване. 

Преди 15 дни семейството е загубило своята съпруга и майка, днес този мистериозен инцидент ги подложи на истинско изпитание. Ако орехите не могат да се самозапалват, а пожарът не се вижда почти отникъде, как е възникнал и кой се е обадил... Едва ли някога ще се разбере. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com