Наполовина са намалели престъпленията в Пловдив заради извънредното положение

1996
Наполовина са намалели престъпленията в Пловдив заради извънредното положение
Снимка: Aктуално

Наполовина са намалели престъпленията в Пловдив по време на извънредното положение, съобщи "Фокус“. Справка на дирекцията сочи, че от 13.03.2020 г. до 02.04.2020 г. на територията на Пловдив са регистрирани общо 247 престъпления, с 238 броя по-малко от аналогичния период на миналата година, когато са били 485. Със 191 по-малко са престъпленията и от предходния месец на 2020 г., когато са били 438 бр.

Разкрити са извършителите на 44 престъпления от посочения период, както и извършителите на още 28 престъпления, извършени в предходен на разглеждания период.

От Общинския кризисен щаб в Пловдив ще дарят част от заплатите си за борбата с коронавируса

Само в първия ден от Общинския кризисен щаб постъпиха 6 500 лева, като първото дарение бе от кмета Здравко Димитров, който бе и инициат...

Спрямо 2019 г. регистрираните престъпления са намалели близо наполовина. Същото е намалението и спрямо месец февруари тази година.

През разглеждания период по криминална линия на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани общо 213 престъпления , което е с 157 бр. по-малко от предходния месец на 2020 г. (370 бр.). През миналата година по същото време те са били 430 броя, което сега е с 217 броя по-малко от аналогичния период. Разкритите за разглеждания период престъпления са 43, към тях може да добавим и още 21 разкрити престъпления, извършени в предходен на разглеждания период. През втората половина на миналия месец са разкрити 135 престъпления. Отчита се спад на регистрираните престъпления – почти наполовина спрямо 2019 г. и почти 50% спрямо втората половина на февруари 2020 г.

През периода кражбите на имущество остават структурно определящи за криминалната престъпност в дирекцията, въпреки, че се наблюдава значителен спад на интензивността им. Регистрирани са 58 престъпни посегателства от вида при 131 бр. през аналогичния период на 2019 г. и 93 бр. през втората половина на февруари.

Разкрити са 10 бр. от тях и още 8 кражби, регистрирани в минал период. Значително са намалели домовите (10 бр.), взломни (11 бр.) и джебчийски (2 бр.) кражби, както и тези на вещи и части от МПС(7 бр.) спрямо 2019 г. През разглеждания период е регистриран 1 грабеж, който е разкрит. За сравнение през февруари 2020г. са регистрирани 10 грабежа, от които 5 са разкрити.

Митрополит Николай: Всяка вечер да бият камбаните за спасение от коронавируса

Пловдивският митрополит Николай разпореди "всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани...

Констатираният спад в извършването на посегателствата от вида (кражби и грабежи) е породен от засилване на полицейското присъствие в град Пловдив и областта и факта, че много граждани остават във домовете си, предвид наложените противоепидемични мерки.

През разглеждания период са документирани 9 измами, при 13 престъпления от вида за предходния месец и 6 престъпления за аналогичния период на 2019 г. Извършените престъпления, свързани с наркотични вещества през разглеждания период са 12 бр., при 42 бр. през аналогичния период на 2019 г. От тях разкрити са 7 бр. През периода е регистрирано 1 умишлено убийство, при което извършителят е установен.

През отчетният период от органите на МВР са констатирани 25 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества – чл.343б НК, при 59 извършени през аналогичния период на 2019 г. и при 66 бр. през месец февруари на настоящата година. Разкрити са извършителите на повече от половината престъпления.

Констатираните случаи на управление на МПС в срока на наложено административно наказание са 2 бр., при 7 бр. за втората половина на месец март 2019 г.

Решено: 25 милиона за завършване на „Колежа“, 12 милиона – за модернизиране на стадион „Локомотив“

25 милиона лева ще бъдат отделени за строителството на стадион "Христо Ботев", а останалите 12 милиона лева ще са за модернизирането на...

Всичко за коронавируса следете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Криели дрогата в тайници покрай Марица: Задържаха трима дилъри в Пловдив

Спират парното в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com