Общинският съвет в Пловдив с безсмислена сесия - заради "гейскандал" с "Пловдив 2019"(ВИДЕО)

2849
Общинският съвет в Пловдив с безсмислена сесия - заради "гейскандал" с "Пловдив 2019"(ВИДЕО)

Предложената от 21 общински съветници извънредна общинска сесия за работата на фондация "Пловдив 2019" се състоя днес, но и кметът Иван Тотев, който е и председател на УС на фондацията, както и опозицията в лицето на Слави Георгиев от НФСБ употребиха една и съща дума за проведените дебати - безсмислени.

В залата на Общинския съвет, където първоначалната идея беше да се иска оставката на артистичния директор на фондация Светлана Куюмджиева, присъстваше единствено изпълнителният директор- Кирил Вълчев. Станаха ясни много неща- като начало, общинският съвет не може да уволни Куюмджиева, това може да направи само Управителният съвет на фондацията. Беше поискана оставката на Иван Тотев като председател на УС, но не беше приета.

Иван Тотев: До лятото Пловдив трябва да има завършена зоологическа градина

Проблем с документацията за издаването на Акт 11 бави рестарта на строителството на зоопарка в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Зарад...

Има много обидени - и като Божидар Здравков, който призова от фондацията да се засрамят, защото не са одобрили проект на Милчо Левиев, след което той се отказа от званието си почетен гражданин с отворено писмо. Затова пък за одобрения проект на фондация ГЛАС - фотоизложба на гейпаради на Балканите, основен мотив за исканата оставка на Куюмджиева, пари са намерени. Впрочем артистичната директорка не присъства на сесията, но даде интервю за британския вестник "Гардиън", откъдето става ясно, че Пловдив се тресе от хомофобски скандал, а атаките спрямо нея са политически.

В коментар за медиите по-късно кметът Иван Тотев даде да се разбере, че не одобрява подобно схващане, че градът открай време е символ на толерантност и конфликтът очевидно е излязъл извън контрол. На въпросите за похарчените досега средства, той отговори, че всички отчети за 2017 и 2018 в крайна сметка са гласувани от общинския съвет, а за 2019 ще бъде направен в края на годината. Тотев призова да се излезе от битовото ниво и да не се принизява Европейската столица на културата с културния календар на общината. Тук може да се допълни, че така или иначе най-привлекателното за гости събитие си остава на този етап рок-фестивалът Hills of Rock, който е в културния календар на общината не от сега. Доста е съмнително Том Джоунс, когото фондацията е поканила, да събере толкова зрители. Тотев призова съветниците и да не се изказват по артистичното съдържание на проектите, защото това първо не е тяхна работа, второ проектът е европейски и има изрично изискване в това съдържание да няма политическа намеса. Впрочем в редовната общинска сесия в четвъртък отново има за разглеждане точка, свързана с работата на Фондация "Пловдив 2019"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com