Отново целодневни автобуси между Пловдив и София - от днес, 9 октомври

17198
Отново целодневни автобуси между Пловдив и София - от днес, 9 октомври
Снимка: БГНЕС

От днес, 9 октомври, отново се движат целодневно автобуси между Пловдив и София в двете посоки. Това стана факт, след като фирмата "Карат - С" получи курсовете по сутрешната линия от столицата до Пловдив и в обратна посока следобед. 

Първият курс по линията тръгна днес, в 13:00 часа. Цената на билета е 9,50 лева, а за деца под 7 години е безплатно. Билетите на "Хеброс Бус" обаче остават на досегашната си цена от 14 лева, еднопосочно.

До лятото на 2019 година - всички автобуси с колани, след това и с камери

До 28 юни 2019 година всички автобуси, които се движат по републиканската пътна мрежа, трябва да имат колани. Това гласят обнародвани п...

Важно за пътниците е да знаят, че автобусите на фирма "Карат - С" тръгват и пристигат пред Централна гара Пловдив за разлика от тези на "Хеброс Бус", които изпълняват курсове от и до автогара "Юг". Автобусите и на двете фирми спират единствено на "Интер Експо Център" в София, след което пристигат на Централната автогара. Новата фирма има курсове на всеки час от столицата преди обяд, като първият е в 6:00 часа, а от 11:00 до 12:30 часа те са със сгъстен график на половин час. Следобед от Пловдив автобусите тръгват на всеки кръгъл час - от 13:00 часа до 20:00 часа.

Проблемът с автобусните превози между двата най-големи града в България възникна в края на август, когато концесията на "Витоша Експрес" беше отнета заради неспазване на първоначално обявената цена от 6,70 лева. Така между Пловдив и София останаха само автобусите на "Хеброс Бус", които поемат половината курсове по договор. Това принуди много хора да се насочат към железопътния транспорт. От днес, обаче, отново има целодневни курсове между столицата и втория по големина град в страната. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com