X
 
 

Пловдив посреща мощи на Света Марина

Честната глава на Света великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква носеща нейното име. Светинята ще бъде изложена за поклонение в храма през празничните дни – 16, 17 и 18 юли.

Светите мощи ще бъдат донесени днес в Пловдив. Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „Света Богородица” в 18.00 часа, след което с литийно шествие ще бъдат пренесени до митрополитския храм „Света Марина”, където Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще възглави Празничната вечерня по случай храмовия празник.

Мощи на Свети Ефрем Нови Чудотворец пристигнаха за първи път в България

На поклонение във Враца, за първи път в страната ни, пристигна икона и свети мощи на св, Ефрем Нови Чудотворец. Те бяха посрещнати в хр...

Светите мощите ще бъдат изложени в храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят. Православната църква отбелязва паметта на Света Марина на 17 юли.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...