Пловдив влага 6 млн. лв. догодина в ремонт на кварталните улици

8936
Пловдив влага 6 млн. лв. догодина в ремонт на кварталните улици
Снимка: БГНЕС

Приблизително 6 млн. лева ще бъдат вложени догодина в ремонт на квартални улици. Сметките се подготвят отсега. Свободните средства от общинския бюджет този път се насочват към по-малките улици.

През 2015 г. започваме реконструкцията на няколко булеварда със заема от ЕБВР. Не бива да затваряме за ремонт основните артерии на града, обясни промяната в инвестиционната политика Тотев.

Започва ремонт на Одеона в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев подписа договор за реставрация на Одеона. Той е на стойност 230 000 лева. Строителните дейности ще започ...

Северното платно на бул. "Христо Ботев" няма да се ремонтира догодина, както беше планирано досега. Асфалтовата настилка не е толкова лоша, но най-важното е, че трябва да се сменят три водопровода, което усложнява работата. За сметка на това пък ще се строи продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров", която ще минава през парк "Лаута" и ще свърже директно "Тракия" с бул. "Санкт Петербург". За продължението на "Проф. Цветан Лазаров" са нужни 3 млн. лева.

Всички районни кметства подготвят списъци с улици, чиято настилка не е сменяна от 30 и повече години. Една от тях е ул. "Иван Рилски" до едноименната църква в "Северен". От основен ремонт се нуждае и разбитата улица до бл. 132 в "Тракия", до "Кауфланд". Още 2 млн. лева се заделят за открит паркинг до Колодрума, защото подземният гараж може да побере само 350 коли.

За 2,5 млн. лева ще се ремонтират пешеходните алеи и тротоари, информира в. "Марица".

Целева субсидия в размер на 1,1 млн. лева за втория етап от реконструкцията на моста на бул. "Васил Априлов" е получена вчера в общината от републиканския бюджет. Строителите от фирма "ИПС" работят в момента под съоръжението, а напролет ще започнат основен ремонт на западнато платно. Източното вече е като самолетна писта. През февруари кметът очаква да получи и последният транш - 900 000 лева от договорените средства.

Ремонтират спешно подлеза на бул. "България" в Пловдив

Спешен ремонт се извършва на подлез на бул. „България”, в отсечката между ул. „Васил Левски” и бул. „Цар ...

Строителната програма за следващата година ще надхвърли 30 млн. лева. С различни решения Общинският съвет вече гласува 15 млн. лева инвестиции. Сред обектите са зоологическата градина, надлез "Скобелева майка", ЦДГ "Мир". Строителството на спортната зала все още не е възобновено, но според Иван Тотев се подготвя и до няколко дни ще започне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com