X
 
 

Подобрява се качеството на въздуха в Шишманци

743 0
photo of Подобрява се качеството на въздуха в Шишманци
Снимка: Actualno.com / РИОСВ - Пловдив
Резултатите от последните измервания на качеството на въздуха в село Шишманци са значително под нормата. Това обявиха от РИОСВ – Пловдив. От екоинспекцията разположиха мобилна автоматична станция в района, след като на депото за преработка на отпадъци за поредна година възникна пожар в неделя.

От РИОСВ констатират още, че количеството на отделяния дим е силно намаляло. В предходните два дни мобилната станция на няколко пъти отчете резултати над нормата на замърсяване с фини прахови частици. Според новите данни обаче, качеството на въздуха се е подобрило. На място продължават да дежурят две пожарни коли, които обливат обилно с вода мястото на пожара. От РИОСВ - Пловдив изразиха готовност да поставят мобилната автоматична станция и на друго място, посочено от общинската администрация.

Над 100 души отново блокираха пътната отсечка край Шишманци

Над 100 души, жилети на селата Шишманци, Белозем, Раковски и Стряма отново блокираха пътната отсечка към завода за отпадъци край Шишман...

Тази сутрин имаше пореден протест заради пожара в депото за преработка на отпадъци край Шишманци. Жителите на населените места от община Раковски бяха категорични, че ще поискат референдум, на който да се реши бъдещето на завода. До момента са събрани над 2000 подписа, но протестиращите са уверени, че няма да имат проблем за седмица да се съберат десет пъти повече.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Две силни земетресения разлюляха Албания

Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер е регистрирано в западната част на Албания, съобщи Геологическият институт на САЩ. Трусът е усетен в 17.04...