Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предизвестеният хаос в Пловдив расте

28 декември 2018, 11:33 часа • 1092 прочитания

Транспортният хаос в Пловдив, причинен от затварянето на централния булевард " Цар Борис Трети Обединител" заради строежа на кулата за откриващото събитие на 12 януари, продължава и днес. Късно снощи бившият кмет и настоящ народен представител Славчо Атанасов се обърна чрез медиите към кмета на Пловдив Иван Тотев с призив да преосмисли решението си и да посочи друго място за кулата, което няма да пречи на трафика. Отговор засега няма, единствената реакция на Тотев е удължаването на ваканцията на учениците с два дни- вместо на 3-ти, те ще се върнат в училище на 7-ми януари.

Това едва ли ще донесе значително облекчение, тъй като блокадата е обявена до 17-ти януари. Движението в Пловдив и без това е затруднено заради ремонта на друга основна артерия, свързваща града- вместо през декември, както беше обещано, подлезът на ул. "Гладстон" ще бъде отворен през март, така че на практика затварянето и на "Цар Борис Трети Обединител" не просто причини хаоса, а го издигна на по- високо ниво.

Напрежението в града е голямо, задръстванията са навсякъде, а трите автобусни фирми, които поддържат градския транспорт, намалиха сериозно колите си. Маршрутите им са удължени, а дотации от кметството няма, а и в задръстванията те не могат да изпълняват навреме курсовете си. Така че спирките са пълни с хора, които чакат автобуса си, без да са наясно къде ще ги отведе.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес