Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Променят движението на влаковете през гара Пловдив

20 юни 2024, 10:21 часа • 1170 прочитания

БДЖ предупреждава за промяна в движението на влаковете през гара Пловдив. Тя влиза в сила от вторник - 25 юни, и е във връзка с изпълнението на следващата фаза от модернизацията на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гарата.

ОЩЕ: Променят разписанието на влаковете през Централна гара София

Какви ще са промените?

Заради започналата реконструкция на бетонния мост в града ще бъде преустановено директното движението на влаковете от и за Пловдив към и от южните направления в страната. По тази причина международният бърз влак № 493 от София за Истанбул и № 492 от Истанбул за София ще се движи по алтернативен маршрут през Столник - Карлово - Тулово - Стара Загора, вместо през Пловдив. По маршрута на международния влак от София за Пловдив ще пътува новоназначен бърз влак, който да обслужи пътуващите по това направление.

Бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от Варна и Бургас през Пловдив за София също ще пътуват по променен маршрут през Филипово, Чирпан и Михайлово, вместо през Крумово и Димитровград.

Всички композиции по направлението София - Свиленград - София, ще се движат само между София и Пловдив. По техните маршрути в участъка Свиленград - Пловдив ще бъдат осигурени влакове, които ще пътуват Пловдив Изток - Свиленград - Пловдив Изток или Крумово - Свиленград - Крумово.

ОЩЕ: Нови промени на влаковото движение през Централна гара София влизат в сила от 17 юни

Влаковете от Пловдив в посока Асеновград, Димитровград, Свиленград, Момчилград и Кърджали, както и в обратното направление ще се движат от или до Пловдив Изток или Крумово. За пътниците от всички композиции с маршрут на пътуване от и до Крумово ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Крумово и Пловдив.

Някои влакове ще пътуват с маршрут от или до гара Филипово, откъдето ще осъществяват връзки за пътуване с други влакове от или до гара Пловдив. За два влака в участъка Пловдив - Панагюрище - Пловдив ще бъде осигурен алтернативен превоз с автобуси.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес