Шофьор на фолкпевица прикрит от пловдивски полицай за убийство на пътя

11666
Шофьор на фолкпевица прикрит от пловдивски полицай за убийство на пътя
Снимка: БГНЕС

На 6 декември миналата година 84-годишният Петко Петков е прегазен на пешеходна пътека в Пловдив – докато отива към жп гарата, той е блъснат и почива от раните си. Всяка събота Петков отива при децата си в Асеновград, информира Нова телевизия.

Синът му Красимир разказва, че дознателка го е разпитвала дали баща му е бил здрав. Красимир е помолил да му бъде дадено името на шофьора, убил баща му. Той подозира, че баща му е бил жив и линейката е закъсняла, което е коствало живота му.

Дете загина, след като бе блъснато от кола в Бургас

Дете е загинало, след като е било блъснато от автомобил на бул. „Тодор Александров” в Бургас. Това каза Иван Ишкиев, директ...

Според разследването шофьор е Иван Сарафски – шофьорът на фолкпевицата Преслава. Само че в документа, даден на Красимир, за шофьор е посочен Борислав Ташев. Той дори не е присъствал при инцидента. Но полицай Костадин Илиев помага – с негово съдействие, вместо Сарафски вината поема Ташев. На каква цена – не е ясно. Ясно е обаче, че Сарафски и Ташев са близки приятели.

От Окръжна прокуратура в Пловдив коментираха случая единствено с думите, че престъплението е разкрито случайно - защото впоследствие нарушителите разбрали, че жертвата е починала. Шофьорът е застрашен от 3 до 8 години затвор, а полицай Илиев – от 2 до 8 години затвор. Ташев, който поема вината, го грозят до 5 години затвор.

Красимир казва, че не би искал максимална присъда за шофьора – би приел извинение. Но посочва, че не може да прости на такива като полицай Илиев. Него той сравнява с граничния полицай Костадин Стоянов, който миналата година прегази 11-месечната Красимира в бургаското село Крушевец.

В сутрешния блок на Нова телевизия стана ясно, че се обмисля регистрацията на автомобили в Пловдив да бъде извадена извън КАТ. Това каза Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи. Той коментира и поредния случай с „големец”, нарушил правилата на пътя. Бившият депутат на БСП Явор Куюмджиев е бил хванат да кара със 100 км./ч при разрешение от 50. При нарушението станало ясно, че Куюмджиев кара с чешка шофьорска книжка, тъй като българската му е отнета. Докато беше депутат, Куюмджиев беше хванат в нарушение и оспорваше, защото бил заснет с мобилна камера. На мобилната камера това ѝ е хубаво – не прави разлика кой е зад волана, подчерта Тодоров.

Вече седмица СДВР не "успява" да разпита свидетели на зверска катастрофа

На 26 април две жени спрели заради проблем със своя автомобил на Околовръстното шосе на София и извикали свои приятели на помощ. 25-год...

От 1969 година се пази законът, който позволява да не се плащат глобите на пътя и да се натрупват. Те са в размер на милиони, твърди Тодоров. Софиянец, чието име не се знае, има 100 акта за пътни нарушения и 30 хил. лева неплатени глоби. Депутатите пазят този закон като свещена крава и ето как може да се стигне до такива ситуации. И утре ще се чудим дали някое дете не е можело да е живо, ако хора като този човек бяха хванати навреме от закона, завърши Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com