Символична блокада на кръстовище в късните часове организираха протестиращи в Пловдив

3795
Символична блокада на кръстовище в късните часове организираха протестиращи в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Символично и за кратко протестиращи блокираха кръстовище в Пловдив късно снощи. Минути преди 23 ч. протестиращи от Стара Загора, Хасково и София подкрепиха протестиращите в града и блокираха с колите си ключовото кръгово кръстовище на Водната палата на бул. "Цар Борис Трети Обединител".

В акцията се включихиха и от Отровното трио след като в четврътък срещу петък полицията раздигна блокадата и освободи движението пред Международния панаир в града.

Емблематичен филм за протестите в Украйна ще гледат протестиращите на Орлов мост

Емблематичен филм за протестната зима в Украйна ще предложат организаторите на протестиращите на Орлов мост тази вечер. Това става ясно...

Хората от Пловдив трябва да знаят че ние сме солидарни с тях и няма да позволим никой да се държи така с тях, каза Бабикян, цитиран от БНТ.

Тази вечер протестът в Пловдив беше под надслов "Не" на полицейския произвол". Според протестиращите това е станало по насилствен начин, но никой то тях не е подал жалба в полицията. Те припомниха още, че протестът в четврътък вечер е бил забранен малко преди самия му старт.

Спор между протестиращи и община за това дали недоволните от властта могат да шестват по булевардите в Пловдив повиши напрежението на снощната демонстрация.

Въпреки опитите на полицията да възпрепятства протестиращите, те успяха да пробият кордона, да спрат движението по бул. „Цар Борис Трети Обединител" и да разпънат палатковия лагер на моста на Марица.

Протестираш, блокираш път или кръстовище - кого наказваш?

Помните ли прословутата от много филми фраза (мисля, че все пак "Кръстникът" я популяризира най-много), а именно: "Всичко е бизнес?". В...

Малко след 3.30 часа сутринта полицията успя да премахне палатките и да пусне движението по булеварда. А преди 8 часа тази сутрин и последните останали протестиращи прибраха своите палатки.

От полицията съобщиха, че няма арестувани след снощните протести. На блокадата са били проверени 30 души, като 10 от тях са с криминални регистрации. Съставени са два акта за липса на документи за самоличност. Част от протестиращите са били тествани с дрегер. Шестима са били употребили алкохол.

Това блокиране бе символично, обяви адвокат Хаджигенов и припомни, че очаква хора от цялата страна на протест в София на 2 септември - първият работен ден след ваканцията на парламента.

Протести се очаквавт и тази вечер. В днешния 45-и ден на обществено недоволство исканията остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор Остават и блокадите с палаткови лагери на три кръстовища в София - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски". Обстановката там в момента е спокойна.

Протестиращи опънаха палатки на възлово кръстовище в центъра на Пловдив (ОБНОВЕНА)

Няколкостотин души изпълниха площад "Съединение" в Пловдив с искане за незабавна оставка на правителството и главния прокурор, както и ...

Как премина нощта и протестът вчера, когато пред румънското посолство имаше и контрапротест? Протестите: Ден 44 - Никой не е венчан за властта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com