Въпрос към кмета на Пловдив: Има ли съветници в комисиите за две обществени поръчки?

2235
Въпрос към кмета на Пловдив: Има ли съветници в комисиите за две обществени поръчки?
Снимка: Пресцентър на Кауза Пловдив

Съветничката от Кауза Пловдив Румяна Толова внася питане до кмета Здравко Димитров включени ли са общински съветници в комисиите за обществените поръчки за обновлението на Небеттепе и за изглаждането на детски ясли и гради по порграма „Региони в растеж“. За включването на съветници в тези комисии има решения на Общинския съвет.

Ето пълният текст на питане на Толова:

ПИТАНЕ

ОТ

РУМЯНА ТОЛОВА

общински съветник от ППГОС „КАУЗА ПЛОВДИВ“

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Като общински съветник съм избрана с подкрепата на жителите на гр. Пловдив и отстоявам и защитавам техните интереси. Настоящото питане е във връзка с решение Nº 177, взето с протокол Nº 11 от 22.07.2020г. за проект „По крепостните стени на Филипопол“ , по Приоритетна ос 6: „Регионален туризъм“ в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. и решение Nº 193, взето с протокол Nº 12 от 05.08.2020 г. за вземане на решение за увеличаване стойността на собствения принос в бюджета на проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“, съфинансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за завършване на втория етап „Многофункционална зала с басейн, топла връзка, с прилежащата им инфраструктура и вертикална планировка“ на обект: „Основен ремонт и реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на СОУ „Любен Каравелов” – сграда 1, ул. „Лютиче” №2, УПИ I -училище, кв.445 по плана на Първа градска част север, град Пловдив“.

Според решение Nº177, взето с протокол Nº 11 от 22.07.2020г. , т.3, се възлага на Кмета на община Пловдив в комисията по подготовка и провеждане на процедурите по ЗОП да включи по един общински съветник от политически представителните групи на общинските съветници, посочен от ръководствата им и един нечленуващ в група общински съветник.

Масово пращат вируси от уж възложители на обществени поръчки

Масово български фирми, участници като изпълнители по обществени поръчки, получават на мейлите си вируси, изпратени от уж възложители. ...

Според решение Nº 193, взето с протокол Nº 12 от 05.08.2020 г. : т. 3. Възлага на Кмета на община Пловдив в комисията по ЗОП да включи по един общински съветник от политически представителните групи на общинските съветници, посочен от ръководствата им и един нечленуващ в група общински съветник, посочен от Председателя на Общински съвет – Пловдив.

В тази връзка, на основание чл. 80 ал.1 и чл.81 ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Пловдив, моля да получа устен и писмен отговор на следващата сесия на Общинския съвет на следните въпроси:

1. На какъв етап са обществените поръчки по проект „По крепостните стени на Филипопол“ , по Приоритетна ос 6: „Регионзлен туризъм“ в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. и обществената поръчка за основен ремонт и реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на СОУ „Любен Каравелов” – сграда 1, ул. „Лютиче” №2, УПИ I -училище, кв.445 по плана на Първа градска част север, град Пловдив“?

2. Включени ли са общински съветници в комисиите по провеждане, оценка и класиране на следните обществени поръчки:

o по проект BG16RFOP001-6.002-0014 „По крепостните стени на Филипопол“ , по Приоритетна ос 6: „Регионален туризъм“ в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. ?

Реалността "обществена поръчка": В България всички конкурси, които нарушават условията, печелят

Обществените поръчки в България отдавна са тема на много сериозни дискусии и критики предвид постоянните съмнения, че има нещо нагласен...

o Обществена поръчка Nº 18ДГ755/ 21.08.2020 г. по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“, съфинансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ?

3. Ако не са включени, каква е причината да не бъде спазено решение на Общинския съвет?

4. Кои са упълномощените лица да назначат комисиите и да проведат следните обществени поръчки:

o по проект BG16RFOP001-6.002-0014 „По крепостните стени на Филипопол“ , по Приоритетна ос 6: „Регионзлен туризъм“ в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. ?

o Обществена поръчка Nº 18ДГ755/ 21.08.2020 г. по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“, съфинансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com