48 лица на висши държавни постове не са подали имуществени декларации

1300
48 лица на висши държавни постове не са подали имуществени декларации
Снимка: БГНЕС

Общо 48 представители на висшата власт в държавата не са подали или са подали извън законоустановения срок имуществени декларации или уведомления. Това става ясно след като Сметната палата публикува ежегодните декларации на лицата на висши длъжности, подадени до 30.04.2017 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 15.06.2017 г.

19 от неизрядните лица са членове на ръководни и контролни органи на политически партии, 5 са народни представители, 10 са кметове или заместник - кметове и председатели на общински съвети, а 14 са от други категории задължени лица.

Сметната палата: Необходими са още мерки за по-чист въздух в София

Сметната палата извърши одит на изпълнението „Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с...

За лице, задължено по закона, което не подаде декларация в законоустановения срок, глобата е в размер от 1000 до 1500 лв. При повторно нарушение глобата е в размер от 2500 до 5000 лв., уточниха от Сметната палата.

В случаите на неподаване на декларация от лицата, попадащи в обхвата на закона, Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".

Резултатите от извършените последващи ревизии от Националната агенция за приходите се публикуват в раздел „Публичност на имуществото” – „Резултати от НАП“, на интернет страницата на Сметната палата. Достъпът до имуществените декларации на лицата по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, подадени пред Публичния регистър през 2017 г., е осигурен чрез: „Регистър на лица, заемащи висши държавни длъжности”, на интернет страницата на Сметната палата, в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика