7 министри на парламентарен контрол

1310
7 министри на парламентарен контрол
Снимка: БГНЕС

В предстоящото пленарно заседание народните представители ще проведат парламентарен контрол и ще изслушат 7 министри, предаде репортер на БГНЕС.

Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на тринадесет въпроса свързани с предвидени финансови средства за финансиране на общински проекти за изграждане и обновяване на общинската инфраструктура, състояние на републиканските пътища, разрешаване на водната криза в община Омураг и др.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще отговори на два въпроса относно обществена поръчка за доставка на газьол за отопление за нуждите на Главна дирекция “Изпълнение и наказание, както и още един относно обществена поръчка на Министерството на правосъдието за доставка на газьол за нуждите на Главна дирекция “Изпълнение на наказания”.

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговори на четири въпроса относно извънкласна литература, която се предлага на учениците, резултат от задължителната матура по БЕЛ за зрелостници от випуск 2023г. и др.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще отговори на шест въпроса относно месечните възнаграждения на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ, държавният здравен контрол по спазване на законовите забрани за продажба и употреба на диазотен оксид (райски газ), починала родилка в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетска болница “Канев” в град Русе и др.

БСП разследва колко пари са изплатени на НПО-та от Румен Радев

Депутатите от БСП Георги Свиленски и Иван Ченчев са задали общо 18 въпроса към новите министри от кабинета "Денков". Това установи про...

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните ще отговори на пет въпроса относно закупуването на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за над 25 млн. лв., нерегламентирано отпускане на вода от язовир “Жребчево” и др.

Министърът на енергетиката Румен Радев ще отговори на два въпроса относно източник на формиране на информацията, докладвана към ЕК относно Министерство на енергетиката, за цените на газьол за отопление в България, както и относно цените в седмичния бюлетин на петролните продукти подаван от Министерство на енергетиката към ЕК.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на един въпрос относно информация за взаимодействие с община Монтана през 2023г. във връзка с получения приз “Европейски град на спорта 2023г.”.

ОЩЕ: Радев и Нинова в спор грешка ли беше, че сме без бюджет (ВИДЕО) 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика