АБВ решава ще напусне ли окончателно властта

1358
АБВ решава ще напусне ли окончателно властта
Снимка: БГНЕС

Втората национална конференция на АБВ решава днес дали партията ще подкрепя правителство, след като изтегли представителите си в него.

Националният съвет на АБВ взе единодушно решение на 10 май да предложи на висшия партиен форум излизане от властта, но часове по-късно вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков подадоха оставка и на практика АБВ излезе от властта. В следващите дни пък бяха освободени зам.-министрите и зам.-областните управители на АБВ.

Политически оценки: АБВ не са си направили сметката

Мисля, че слуховете за предсрочни избори са силно преувеличени засега. В момента Бойко Борисов разполага с гласовете на групата на БДЦ,...

От думите на зам.-председателя на АБВ Румен Петков се разбра, че представителите им на по-ниски нива в изпълнителната власт са били призовани да си дадат оставките, припомня "Дневник".

Според депутати обявяването на решението било прибързано и не добре обяснено, защото по-вероятно било конгресът да смекчи тона му. "Където има национално отговорни решения, няма никакво съмнение, че ще бъдем там. Но някой да разчита, че ще подминаваме проблемите, както не сме го правили досега, също би било глупаво", намекна за опозиционното поведение Румен Петков в интервю за в. "24 часа".

Очаква се лидерът на АБВ Георги Първанов да обяви мотивите за оттегляне на подкрепата. Аргументът на АБВ бил несъгласие с начина, по който се управлява държавата и липсата на диалог. Нормално ли е Изборният кодекс от 200 текстове да се приема за 3 вечери, финансовият министър да отхвърля с ирония предложението на за военноинвалидите, възмутени са от АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика