АБВ реши: Няма да подкрепим дълга, трябва да бъдем убедени

10753
АБВ реши: Няма да подкрепим дълга, трябва да бъдем убедени
Снимка: БГНЕС

АБВ няма да подкрепи ратификацията на споразумението за новия дълг. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов по време на пресконференция, предаде „Фокус“.

„Ние сме против, защото в това, което сега ни се предлага, няма предпоставки за растеж и развитие. За разлика от други политически сили, АБВ влезе в този дебат конструктивно, с очакване да чуем аргументи и да бъдем убедени. Мога да кажа, че ние приемаме за удовлетворителни отговорите, които бяха дадени от министър Горанов относно избора на банките и размера на лихвата. Големият кръг въпроси са свързани с рефинансирането на старите дългове. Тук принципни различия между нас и останалите формации от управляващото мнозинство няма. Трябва да се платят тези стари задължения, но няма друг начин освен чрез вземането на друг заем“, допълни Георги Първанов.

Горанов към бизнеса: Колко БВП произвеждате?

Искам да изясним кой в какво качество стои на тази маса, защото се претендира, че това са само национални представителни организации. Т...

Той поясни, че съществува активен спор между всички експерти за обема на тези задължения. „Нашите експерти смятат, че размерът е някъде около 9 млрд. лева. Там някъде - между 9 и 12 млрд., има едни „буферни“ средства, които не можем да приемем. Трябва да бъдем убедени“ посочи още Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика