Адвокатът на Борисов: Отивам да пускам жалба, никой не казва нищо (ВИДЕО)

7809
Адвокатът на Борисов: Отивам да пускам жалба, никой не казва нищо (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Никой нищо не казва. Отивам да пускам жалба в прокуратурата. Това заяви адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков, който излезе от 7-мо РУ (Районно управление), където към този момент все още са задържаните Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

"Никакви разпити не текат в момента, никой не ги е пипал за нищо", лаконичен бе Менков.

Николай Хаджигенов: Борисов трябваше да бъде задържан още като кмет на София (ВИДЕО)

Задържането на Бойко Борисов не е причина за всенародни празненства – евентуална осъдителна присъда може и да е. Арестът е просто...

Адвокатът отказа да уточни каква точно жалба ще подава и обясни на журналистите да не му пречат да си върши работата, след което се качи в автомобила си и замина.

По-рано стана ясно, че наблюдаващият прокурор по делото за Бойко Борисов е вече определен, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Тя обаче не пожела да посочи неговото име. "Нека колегата да има възможност да се запознае с материалите по делото. Евентуално тогава ще дадем допълнителна информация", уточни говорителят.

Според информация на Actualno.com наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващите полицаи, за да докладват материалите по делото. Трябвало да бъдат оставени в деловодството, което значи, че задържането на Борисов може да бъде удължено. Ако не му бъде повдигнато обвинение, той трябва да бъде пуснат около 21.30 ч., когато изтичат 24 часа от задържането.

Междувременно от МВР уточниха, че операцията е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

Джиповете, които могат да изядат главата на Борисов и Севделина Арнаудова

За мен особено важно е дали има нови данни и факти, които да оправдават защо полицията действа по този начин при ареста на Бойко Борисо...

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели.

В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с разследващите полицаи.

Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика