Алчността и политическата некомпетентност на Станишев свалиха правителството, счита Калфин

16723
Алчността и политическата некомпетентност на Станишев свалиха правителството, счита Калфин
Снимка: БГНЕС

Управлението стана жертва на необоснован ламтеж за власт, невероятно лоша политическа ориентация, високомерие и неразбиране на проблемите на обществото, паническо приемане на всякаква подкрепа, включително на очевидно олигархични кръгове. Това заяви лидерът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин.

Според него "БСП се самосвали от власт заради алчност и политическа некомпетентност на ръководството, което отново обвини всички останали за собствените си неудачи. Най-парадоксално - "Позитано" направи и невъзможното, за да върне ГЕРБ без време на власт". Той счита, че ръководството на БСП си е затворило очите пред необходимостта правителството да разчита на националистическата "Атака", за да оцелява в парламента. Като грешка Калфин оценява и липсата на прозрачно и ясно коалиционно споразумение с ДПС.

Станишев: Напускането на Курумбашев е съгласувано

Напускането на народния представител Петър Курумбашев на ПГ на КБ е съгласувано с ръководството на групата. Това се казва в позиция н...

Калфин посочва като знак за олигархична подкрепа към правителството назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, преориентиране на печелившите обществени поръчки, възлагането на големи обекти като строежа на "Южен поток", без обществени поръчки и т.н. Към това добавям и острия контраст между стройната машина за власт, каквато е ДПС и хлабавата и неорганизирана власт на БСП, който затвърди впечатлението за управляващия малък партньор, добавя бившият евродепутат.

АБВ не е път за овладяване на БСП или празна претенция за представителство на левицата. Тя е клапанът, който изби, след като парният котел на БСП започна опасно да повишава своето налягане. Не можеш да игнорираш непрекъснато различното мнение, да му се подиграваш и да натискаш неговите изразители. Резултатът не е изненадващ - те просто намират друга форма да защитават идеите си, посочва Калфин.

През следващите месеци много хора в България ще се питат можеше ли управлението на Орешарски да бъде по-добро. Можеше ли една година след предишните избори ние да нямаме слаба, разединена и демотивирана левица. Чета речта на Сергей Станишев от "Позитано" и от нея ме лъха объркване и пораженчество. Нека никой не ми се сърди, че не приемам такъв пълководец. И мен ме боли за това, което става в българската левица. Само че вече нямам намерение да водя никого неинтересуващи битки на партийни форуми. Искам хората с модерно демократично ляво мислене да намерят своя защитник и представител, завършва Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика