Андреев: Възможно е да се направи експертно правителство, подкрепено от малка партия

1504
Андреев: Възможно е да се направи експертно правителство, подкрепено от малка партия
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ имат много сериозни структури, Цветан Цветанов е уникален организатор. ГЕРБ вероятно ще бъдат най-голямата парламентарна група след предсрочните избори, но ще имат по-малко присъствие от сегашното. Това каза депутатът Методи Андреев, член на ПГ на ГЕРБ, пред bTV. По думите му коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна.

Тъй като идва 2018 г., когато България трябва да поеме председателството на ЕС, ни е нужно стабилно правителство, припомни Андреев и допусна, че е възможно да се направи експертно правителство, подкрепено от малка политическа партия. При тази конфигурация без видими мнозинства най-вероятно ще се търси такъв изход, добави депутатът. Според него влизаме в спирала и това е големият проблем.

"Не подкрепям никого" да смъква броя на депутатите, предлагат ГЕРБ и РБ

Народните представители Петър Славов от Реформаторския блок и Методи Андреев от ГЕРБ предлагат вотът, даден за новото квадратче "Не под...

„Беше намерено някакво условно мнозинство, което по много точки не намираше общи виждания, но от тук нататък това ще става все по-трудно.

Причината за загубата на ГЕРБ на президентските избори не трябва да се търси само в Цецка Цачева. Тези избори много трудно биха били спечелени и с по-силни кандидати, тъй като беше показан силен протестен вот. Надали личността на Цачева може да предизвика такъв протестен вот, добави Андреев.

Според него това е несбъднатата реформа. Кабинетът „Борисов 2” дойде след едни многодневни протести. Хората не искаха корпоративни модели, това беше силна протестна кампания, която подеха интелигентните, тези от средния и дребния бизнес и ГЕРБ се възползва от тази вълна, каза още Методи Андреев.

Той добави, че е имало шанс да се направят впечатляващи реформи. Това, което видяхме обаче е половинчато, тръгнаха европейските програми, направи се много като строителство, но хората останаха с чувството и с убеждението, че общественият ресурс не се разпределя справедливо и че отива в едни близки до властта фирми. Това е една от причините за протестния вот, според депутата.

Продължават консултациите при Плевнелиев за ново правителство

Днес (22 ноември) президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи на Движение за права и с...

Неслучилата се реформа в правосъдната система също. Беше направена една крачка напред, но тя не можа да даде очакваната справедливост, каза още той.

"За мен лично реформите, които бяха обявени, не се сбъднаха в този вид. Беше създадена една илюзия, че се правят реформи. По-добре едно правителство да падне, ако е силно реформистко, отколкото да падне, защото не може да прави реформи".

Единствената реформа, която е постижение е тази в енергетиката, смята Методи Андреев, според него това не е успяло да впечатли хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика