X
 
 

Ангелкова: На Витоша друго строителство няма да има

881 4
Ангелкова: На Витоша друго строителство няма да има
Снимка: БГНЕС
"Планът за управление на "Витоша" трябва да бъде променен, за да могат да се подменят лифтовете и съоръженията. Там друго строителство категорично няма да има. Предвиден е изключително строг контрол и се гарантира, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно огромно богатство, което не се използва." Това каза министърът на туризма Николна Ангелкова в интервю за bTV.

Според нея управлението е стабилно, а приоритетите се постигат. Тя даде пример с Бюджет 2019, където е заложен икономически ръст от 3,7% и ниската безработица. Тя заяви, че изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, по отношение на майките на деца с увреждания, са недопустими.

ВМРО и Атака поискаха промяна на Плана за управление на Витоша

Т.нар. Патриотичен блок в София (ВМРО и "Атака") официално поиска от Столична община да подкрепи кандидатурата на София за домакин на М...

"Оставката е личен акт, аз не мога да коментирам неговите действия. За мен е важно да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания. Например, ние работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове. При откриване на новите процедури за концесия на морски плажове вече ще поставяме като условие за допустимост участниците да представят писмено доказателство, че притежават сертификат ISO 13009:2015", каза Ангелкова, помолена да коментира исканията за оставка на Валери Симеонов.

Тя поясни, че става дума за въвеждане на евростандарт, който определя общите изисквания и препоръки към плажните оператори, предлагащи туристически и потребителски услуги, включително за достъп на хора в неравностойно положение.

Министърът на туризма отчете поредна година с ръст в туризма – над 5,5 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни, а летният ни сезон бележи ръст от 3,1%.

"Трябва да се изгради допълнителна инфраструктура, освен в съществуващите курорти – Пампорово, Боровец и Банско, да насочим вниманието към зимните ни курорти в Стара Планина. Там има изключително добри възможности и хората се надяват на това, за да може тези региони да дръпнат в икономическото развитие", каза Ангелкова.

Димов потвърди - държавата ще опита да застроява и Витоша

Започваме процедурата за промяна на Плана за управление на парк "Витоша". Това потвърди пред БНТ екоминистърът Нено Димов. Припомняме, ...

Министърът на туризма заяви, че е началото на януари ще бъде представена и демоверсията на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще свърже в реално време информационните регистри на местата за настаняване с Министерството на туризма, НАП и МВР. "Правим мониторинг на дейността, ще бъдем безкомпромисни както по отношение на изпълнението, така и за спазването на сроковете. Това ще и даде възможност да правим анализи на профила на туриста, както и за намаляване на административната тежест”, допълни министърът.

За улеснение на бизнеса ще бъде въведено и лицево разпознаване, чрез което бизнесът може да ползва електронните услуги, които министерството предоставя. Чрез тази лицева идентификация потребителите ще могат да заявяват услуга, например молба за категоризация на място за настаняване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Рензо 3 Рензо преди 1 година Профил на трол?
  Измислиците за презастрояване на Витоша са поредните лъжи на Белев и хората му. Убеден съм, че контрола касаещ подмяната на лифтовете и съоръженията на Витоша ще бъде изключително строг, както и трябва да бъде.
 • Калин 2 Калин преди 1 година Профил на трол?
  Определено трябва да се подменят лифтовете на Витоша и дано скоро да стане.
 • Кико 1 Кико преди 1 година Профил на трол?
  ДОбре, недейте да строите, само сменте 100-годишните лифтове.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Уви само 45-годишни са
  : 0 !