Антон Кутев напуска Националния съвет на БСП

2507
Антон Кутев напуска Националния съвет на БСП
Снимка: БГНЕС

С пост във фейсбук бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев обяви, че напуска Националния съвет на БСП заради задълбочаващите се политически различия и заради действията на политическото ръководство на БСП. Постът му в социалната мрежа обаче не е достъпен за вграждане. Ето какво написа той:

 

"След близо две десетилетия, в които бях избиран в този изключително важен за мен обществен орган, днес, поради задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията, се налага да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не искам да участвам нито в разразилите се персонални “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме свидетели през последните години. Имам различия, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, смятам, че модерните политически технологии са ключови за успеха на всяка политическа формация, а ръководството на БСП с всяка следваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единство на идейни съмишленици, а безскрупулното отстраняване и омаскаряване на партийните опоненти е практика от отдавна преминали времена, за които историята вече нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно ръководство на партията все повече се отдалечава, както от съвременните европейски лявоцентристки формати, така и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия.

Оставам редови член на БСП с упоритата и наивна надежда, че оттласкването от дъното е възможно, макар да съм напълно убеден, че това не може да се случи в този ръководен състав на БСП."

Напускането на Кутев, който в поста си говори за "персонални чистки", вероятно е свързано с нежеланието му да участва в предстоящото неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП. На него трябва да се гласува за наказването на лидера на столичните социалисти Калоян Паргов

И Антон Кутев подаде оставка

Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебното правителство. Това съобщи самият той във Facebook. "Във връзка с преднамерено ...

Припомняме, че преди дни името му беше намесено в скандал. 

От централата на БСП съобщиха, че "от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов. Те призовават задкулисието в градската организация да спре, съобщиха вчера от "Позитано" 20. Причината - "участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ".

В същото време от Софийската организация опровергаха това. В медиите беше получено съобщение, в което се казва: "Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и невярна". На 19 февруари организацията свиква градска конференция с точка единствена - гласуване на вот на доверие към председателя на организацията Калоян Паргов. 

Според източници от "Позитано 20" има голяма вероятност столичните социалисти да имат ново ръководство от понеделник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика