Апартаментгейт: Лъсна и най-големият имот на Бойко Борисов*

24730
Апартаментгейт: Лъсна и най-големият имот на Бойко Борисов*
Снимка: БГНЕС

Скандалът с имотите на властта не само че не стихва, както се надяваше лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, а всъщност пламва още по-силно и ярко. В него вече с двата крака влезе и самият министър-председател.

Общо журналистическо разследване на български медии, които не са част от кръга на медийно влияние на Делян Пеевски (Actualno.com също е сред участвалите в проучването медии – отдавна вече бяхме разобличени като чуждо за Пеевски тяло), разкри шокиращи по принцип, но всъщност отдавна публична тайна факти за най-големия политически имот в България - този на Бойко Борисов.

Съгласно данните от края на миналата година, заплатата на Бойко Борисов е вече около 8000 лева месечно. В декларацията си от 2017 година Борисов не е декларирал нищо ново като имот – нито собствен, нито чужд, нито е прехвърлял имущество. Всъщност от 2008 година насам, той няма деклариран имот извън парцел от 462 кв. метра в Банкя, купен със заплатата му и на стойност 3497 лева, както и 450 кв. метра в квартал "Драгалевци" на стойност 95 000 лева, отчуждени безвъзмездно.

Оказа се обаче, че Борисов има още един имот. Той е голям 110 993,6 кв. километра (т.е. почти 111 хиляди квадратни километра), а последната засега вноска по него, направена през 2017 година, е 29 905 000 лева – по данни на "Отворен парламент". Тази вноска е доста по-малка от предишната, която е от 2015 година – 50 551 000 лева. Назад във времето личи каква е третата вноска – 26 444 000 лева, от 2014 година. Периодично вноски за десетки милиони са правени от 2009 година насам. Въпросът е, че тези плащания всъщност са официални, по банков път – а определено около 150 000 000 лева за 110 993,6 кв. километра изглежда много изгодна сума (около 1351 лева на кв. километър, а един кв. километър е 1 000 000 кв. метра и цената става 1/13 част от 1 стотинка), предвид и цените, за които стана въпрос относно апартамента на Цветанов – 2600 лева на квадратен метър, при платени около 630 лева на квадратен метър от втория човек в ГЕРБ

Оказва се, че съсед на Борисов до колосалния му имот е Доган. Става въпрос за човека със запазена търговска марка "Доган" - ® Доган. Съседските отношения не са много добри, защото ® Доган често-често си минава както си иска през имота, даже не се извинява, пък и Борисов за толкова години владение само веднъж поиска извинение и то не точно от ® Доган, а от портиера му Чавушоглу. Дали скоро няма да има имотен спор на високо ниво т.е. "Сараи" – предстои да разберем.

* Материалът не представлява реална новина и е поздрав за всички читатели на Actualno.com за Деня на шегата – 1 април. Като всяка добра шега обаче в него има и зрънца истина, които да провокират размисъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика