X
 
 

"Телеграф", благодарим Ви от сърце

13809 11
photo of "Телеграф", благодарим Ви от сърце
Снимка: Pixabay
С особена гордост и чувство за добре свършена работа Actualno.com ви съобщава най-хубавата новина тази седмица, може би в цялата ни история: Влязохме в черния списък на вестник "Телеграф"!


Уважаваната от всички обективна медия написа с големи букви: ВНИМАВАЙТЕ, ЛЪЖАТ ВИ! ВЕТРИЛОТО ОТ САЙТОВЕ НА ФАБРИКАТА ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ".

А там, отгоре в класацията, сме изтипосани ние, предвождайки широк корпус от колеги като "Биволъ", "Капитал", "Дневник", "OFFNews", Mediapool и много други. Тук май има някаква заемка от Преслава - "Лъжа е!", пееше тая жена навремето, а ето че колегите ни оттатък Стената на свободното слово са запели същото.

Човек пази подобен мракобесен списък както актьор "Оскар" във витрината си. А сега, хванати натясно, е време да ви обясним за какво ви лъжем. Да не стане грешка. 

Лъжем ви, че държавата не е в ред, че се държи от кукловодите на олигархията и форсира напред само онези 5-10 фигури, между които се разпределя целия ресурс - властови и паричен. Държавата - прощавайте за лъжата - всъщност е прекрасна и чудесна, води се от велик премиер, подпрян от красива опозиция, които сложиха Края на Прехода и Началото на Изобилието, за което ще разберете само в "Телеграф", но не и при нас, понеже ние това така и не го виждаме. 

Лъжем ви за това, че се стараем новините ни да са обективни, с проверявани източници, защото всъщност е трябвало да следваме принципа на онази парцалоподобна журналистика, която с анонимни статии и анонимни книжки удря кой когато свари, стига да заплашва и човърка Великия Ред на Жълтата Империя. Журналистиката - прощавайте за лъжата - е всъщност не професионализъм, а изкуството на машинацията, в която с пожълтели пръсти се пишат пожълтели страници, защитаващи пожълтял елит. 

Лъжем ви, че търсим добрата новина, макар да сме единствената медия, която има специална рубрика за нея и правим всичко възможно да помагаме на хора в нужда; добрата новина е всъщност всичко в полза на властта, а лошата е всеки текст срещу нея. 

Лъжем ви за това, че един вицепремиер заслужава оставката си, понеже направи едно от най-скандалните изказвания не само в нашата, а в общочовешката съвременна история. Ние сме онези уж кресливи медии, които защитават уж болните деца, това е самата истина. 

Лъжем ви, че вестниците у нас са на 113-то място по свобода на словото - те всъщност са Обетованата земя на Чистата истина, към която ние, от свян и боязън, никога няма да припарим. 

Лъжем ви, че политиката е мръсна игра, в която важи правилото на Приказка на стълбата (Смирненски), когато на всяко следващо стъпало захвърляш сърце, очи, душа, за да може накрая да забравиш всички обещания, които си дал, и да живееш само за привилегиите си. 

За всичко това ви лъжем.

Прощавайте, ако се объркаме някой път - от много лъжи и ние се оплитаме. Малко като свински черва. И още по-зле: възнамеряваме да продължим да ви лъжем и занапред.

Екипът на Actualno.com

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Това се казва "скрита" реклама.
 •  4 преди 9 месеца Профил на трол?
  Щом медиите на прасетата лаят срещу някого, това е комплимент за него.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  То защото на сайта на OFFNews в най-долният десен ъгъл въобще не пише, че се спонсорира от "фондация" Америка за България. Телеграф казват самата истина!
  : 12 !
 • ДуПеСе да се закрие 3 ДуПеСе да се закрие преди 9 месеца Профил на трол?
  Да добавим и Телеграф и Webcafe и много много други. Актуалното да черпи за шампионското място!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Както и Скот и Алфа!
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  За Дневник и Капитал мога да посоча примери за фалшиви новини, с очевидни лъжи.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Е, покажи, де!
  : 4 !
 •  2.2 преди 9 месеца Профил на трол?
  Тази русата е комунистката, представяща се за християнка.
  : 6 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  На един пример, който не можеш да посочиш, мога да ти посоча 10 от парцала Телеграф. Или русофилския парцал Труд
  : 5 !
 •  1 преди 9 месеца Профил на трол?
  Actualno, да почерпите.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Като им преведат некой лев от хАмерика за БълХария може и да публикуват някой импресийка, а в допълнение към нея тролчетата им да полаят малкичко.
  : 7 !