АПИ преведе 8,1 млн. лв. за строителството на магистрала "Хемус"

17536
АПИ преведе 8,1 млн. лв. за строителството на магистрала "Хемус"
Снимка: БГНЕС

8,1 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) са преведени на изпълнителя на участъка Шумен-Белокопитово от автомагистрала „Хемус", съобщиха от пътната агенция. С този транш ще бъдат платени строително-монтажните дейности на проекта. Към момента физическото изпълнение на „Хемус" е около 40%, уточниха от АПИ.

С превода изпълнителят - АМ „Черно море" АД, ще може да изплати заплатите на работниците на обекта, да покрие разходите за суровини, необходими за изграждането на участъка и т. н.

АПИ: Силните валежи са причина за инцидента край Мурсалево

Скатът, от който се свлече земна маса от 80 тона върху пътя край Мурсалево, все още е опасен. За това предупреди председателят на агенц...

„След като през годината не бяха предоставени никакви целеви средства за извършващите се строително-монтажни работи на обекта, през септември т. г. от републиканския бюджет на строителя бяха преведени повече от 8 млн. лв., осигурени с постановление на Министерския съвет. Целта е нормализиране на взаимоотношенията на държавата с бизнеса и възстановяване на доверието", посочват от АПИ.

Служителите на фирмата многократно блокираха пътен възел „Белокопитово" в знак на протест срещу забавените плащания към фирмата, а от там - и към самите тях. Собствениците на АМ „Черно море" АД многократно предупреждаваха, че фирмата е пред фалит и ако не й бъде платено, няма да може да завърши обекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика