"Атака": Трябва да има референдум за Турция в ЕС

15729
"Атака": Трябва да има референдум за Турция в ЕС
Снимка: БГНЕС

Когато се провеждат референдуми, българските граждани трябва да бъдат питани по различни теми, да не се ограничаваме по 3 - 4 въпроса. Това каза пред журналисти депутатът от ПП "Атака" Десислав Чуколов, след срещата с президента Росен Плевнелив, предаде „Фокус”.

„Обсъдихме с президента какви въпроси трябва да бъдат задавани на българските граждани, когато се провежда референдум. Ние смятаме, че на референдум българският гражданин трябва да се произнесе по въпроси като трябва ли Турция да бъде приета в ЕС или не. Трябва да бъдат попитани за важните неща в България, не само да се ограничаваме по темата за гласуването и как да се гласува”, посочи той.

62% от българите искат референдум, и трите въпроса биха били одобрени

И трите въпроса за референдум по проблеми на изборното законодателство са одобрявани и подкрепяни от българите. Това сочат данни от нац...

По думите му, основен проблем, който не е обсъден на срещата с президента, е демографският. „Според нас главният основен проблем, който стои пред българските политици и държавници, не беше споменат от президента, а именно това е демографският проблем. Нашето виждане, е че демографската криза в България трябва да бъде приоритет номер едно. Това трябва да бъде фокусът на вниманието и трябва да се работи в тази посока. Демографският срив, в който се намираме в момента, може да бъде преодолян с рязко повишаване доходите на българските граждани. Това, което сме написали в плана „Сидеров”. Доходите на българските граждани трябва да бъдат повишени рязко”, каза още Десислав Чуколов.

От "Атака" искат и да няма праг на легитимност за референдумите, т.е. независимо колко души са гласували при националното допитване, то да се приема като нещо, с което Народното събрание е длъжно да се съобрази.

Десислав Чуколов и Павел Шопов са разговаряли с държавния глава по редица теми, включително и референдумите.

"Законът за референдумите трябва да бъде променен. Не може Народното събрание да се избира с колкото хора гласуват, а когато има референдумите, да има праг на легитимност, законът трябва да бъде отпушен закона и българските политици и техните решения да бъдат подлагани и на референдуми. Глас народен, глас Божи", заяви Чуколов.

Запитан дали по време на политическите консултации от "Атака" са постигнали консенсус с президента, Чуколов отговори: "По скоро имаме разминавания в мненията си по доста въпроси, президентът е против строежа на АЕЦ "Белене", а ние сме за строежа на Белене".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика