Атанас Атанасов: С Борисов на власт няма как да има борба с корупцията

5586
Атанас Атанасов: С Борисов на власт няма как да има борба с корупцията

Бойко Борисов трябва да слезе от власт, за да може да започне борба с корупцията. Той е лицето на олигархията във властта. Това заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов пред Нова телевизия по повод антикорупционните проекти на ГЕРБ и БСП

"Докато Борисов е начело на властта, ще имаме една имитация. Това една фасадна власт. Най-точната дума е имитация. Управляващите знаят, че най-сериозната вътрешнополитическа заплаха е неразследваната корупция. Те знаят това и предлагат тези неща. Но нищо няма да направят", убеден е лидерът на ДСБ.

Атанас Атанасов: Доган е ортак на Борисов

„Бойко Борисов превърна прокуратурата в специална служба. Прокуратурата е новото Шесто управления в България. Тя се е превърнала ...

Според него, Борисов е много добър имитатор. "Шегувал съм се, че ако Борисов беше кандидатствал в НАТФИЗ, щеше да има голям успех", заяви Атанасов. Попитан, че все пак и ДСБ като част от Реформаторския блок са били част от управлението и то до много скоро, Атанасов заяви: "И ние бяхме жертва на тази маневра, която беше извършена 2013 - 2014 година от българската олигархия. Когато Борисов подаде оставка и загуби изборите, а година по-късно се върна отново, като влезе в ортаклък с една част от тези, които участваха в неговото смъкване", каза още лидерът на ДСБ.

Според Атанасов, президентът Румен Радев няма капацитет да води борба с корупцията, а БСП се опитва да се възползва от неговия рейтинг. "Радев е едва ли не олицетворение на чистата сила, която ще се бори с копрупцията. Той обаче няма никакъв ресурс да направи това. Защото без колебание той подписа указ за назначаването на две изключително спорни фигури - Младен Маринов за главен секретар на МВР, и на шефа на ДАТО Цветан Китов", уточни той.

В проекта на БСП се предвижда именно Радев да назначава председателят на новия орган за борба с корупцията. В проекта на ГЕРБ е записано това да става от Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика