Бареков нахлу със сила на консултациите

50812
Бареков нахлу със сила на консултациите
Снимка: БГНЕС

Николай Бареков се появи в зала "Запад" на Народното събрание, където преди минути започнаха консултациите между парламентарно представените партии, на които се очаква да бъде договорена датата за предсрочните избори, както и най-важните закони, които да бъдат приети в рамките на 42-то НС.

На влизане Бареков каза, че няма кой да го спре, тъй като той евродепутат, а партията му е постигнала висок резултат на изборите за членове на Европейския парламент, което според него му дава право да вземе участие в разговорите.

Бареков: Отивам на консултациите в парламента, да видя как ще ме спрат

Николай Бареков отива на консултациите за вота в парламента. Утре ще присъствам в качеството си на евродепутат, нека да видя как ще м...

Евродепутатът заяви, че очаква на консултациите да бъде постигнато съгласие освен за предсрочните избори между политическите сили за създалата се ситуация около банките в България, предаде БЛИЦ.

"Някой клати банковата система", коментира най-актуалната тема Николай Бареков и посочи, че той също има милиони в българските банки, но не отива да си ги тегли. "Вчера лично се обадих на Гриша Ганчев, когато разбрах, че е изпращал есемеси и му казах да внимава", коментира Бареков. Късно снощи той се е чул с Цеко Минев. "Обсъждаме всички големи партии в България да излезем с обща декларация в подкрепа на Първа инвестиционна банка. Доколкото разбирам сме единодушни с Борисов, Станишев и Местан, снощи ми изпратиха вариант на декларацията, прочетох я и я подкрепям", обясни той.

Запитан дали е наясно кой клати системата, Бареков отвърна, че не знае, защото не е ДАНС, нито прокуратура. "Писах писмо на Иван Искров, нямам отговор. Поисках повече информация, защото ситуацията е много чрезвичайна, трябва да се действа бързо и безкомпромисно и да се внимава много, защото ако падне банковата система, пада и валутният борд", коментира Бареков.

Той нарече Антон Кутев "глупав човек, който не е изкарал пет лева през живота си и да говори за банки е все едно магаре да говори за диско музика".

Бившият журналист бе категоричен, че онзи ден Цветан Василев е бил изпаднал в моментно затъмнение на съзнанието, когато е коментирал финансирането на предаването "България без цензура". "Компанията, която плати нашето предаване – "Ноу фрейм медия", има да събира от ТВ7 милиони дългове. ТВ7 ме изпъди от екран, не съм желан гост, завел съм искове и най-вероятно ще има развръзка другата седмица. Новината е, че ТВ7 не ми плати и ми дължи парите за кампанията "България без цензура"", заключи той.

Лидерът на "България без цензура" бе в компанията на Росен Петров и евродепутата Ангел Дбамбазки. Тримата се качиха до залата на консултациите, където срещнаха отпор от PR-ите на парламентарните групи и от квесторите. Въпреки това от "България без цензура" избутаха изпречилите се пред тях хора. В крайна сметка в залата влезе единствено Николай Бареков, а Петров и Джамбазки останаха навън.

Журналистите също бяха помолени да се преместят.

Консултациите в НС започнаха, "Атака" не участва

Политически консултации се провеждат между ГЕРБ, БСП и ДПС в парламента, предаде „Фокус”. Представителите на ПГ на „...

Така консултациите продължават при закрити врата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика