Бареков проговори за сметките си, нямало да ги показва

27799
Бареков проговори за сметките си, нямало да ги показва
Снимка: БГНЕС

Няма да си покажа сметките пред вас, защото ще правите циркаджлъци с тях. Това каза лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на пресконференцията на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Припомняме, че преди изборите той обеща да покаже сметките си, но отмени пресконференцията, на която щеше да го прави, половин час преди да се проведе.

"Те са в НАП, знаят се", допълни още Бареков и благодари на медиите, че са го направили известен като най-богатия мъж страната.

Каракачанов: Бареков вярваше, че като обещае на ромите образование, те ще гласуват за него

Кампанията на коалицията между „България без цензура” и ВМРО е категорично под 2 млн. лева. ВМРО е дало малко над 500 хил. ...

Според изчисленията на NОрешарски коалицията около "България без цензура" е дала почти 1,1 млн. лева за медийна кампания за евроизборите в 16 медии, а за още 22 медии няма публична информация на каква стойност са договорите с Бареков и компания. По закон до 30 дни след изборите приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания трябва да бъдат представени пред Сметната палата. Стойността на медийната кампания на партия или коалиция не може да е над 2 млн. лева.

"Милионер съм станал. Договорите му са от мениджърски договори. Аз бях изпълнителен директор и член на два борда на директорите международни, с големи. Сега искам да кажа, че щях да бъда много по-богат човек от днес, ако си бях изпълнил договорите до край. Аз напуснах, не бяха минали и половината на тези договори, те бяха 5-годишни железни договори", каза още Бареков и заяви, че е известен с това, че е некорумпиран по отношение на търговските операции и крайно стриктен към собствения му дивидент. Той допълни още ,че при напускането си от "Алегро кепитъл" се е лишил от голяма част от полагаемата му се сума, само и само да получи средствата си навреме, за да може да направи дарението си към ББЦ. "Тези неща са отчетени в Райфайзен банк".

Бареков заяви, че влизайки богат в политиката, не желае да забогатява от парите на избирателите, тъй като има добра кариера и може да си намери добре платена работа и даде пример и с лидерите на коалиционните партии, които също имат средства и могат да се оправят без партийна субсидия. По думите му, ако се беше изложил на изборите, никой нямаше да чуе повече за него. Според Бареков, политици като Георги Първанов продължават да менторстват в политиката, защото нямат други доходи и за тях политиката е трапеза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика