ББЦ ще блокира и трите КПП-та на турската граница на 1 октомври

29775
ББЦ ще блокира и трите КПП-та на турската граница на 1 октомври
Снимка: БГНЕС

Блокадата на турската граница ще започне в 8 часа сутринта на 1 октомври и ще продължи до 6 октомври на трите КПП-та, каза днес в Пловдив лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, предаде БГНЕС.

В началото тя ще е твърда, няма да се пропускат никакви превозни средства от Турция за България, а след преговори с властите режимът ще стане по-мек.

Писма с уведомяване на намеренията за блокада са изпратени днес от "България без цензура" до главния прокурор, служебния министър на вътрешните работи и служебния премиер. Николай Бареков каза, че целта на блокадата е да пресече две изборни измами на ДПС. Едната е свързана с изборния туризъм с автобуси, платени от ДПС и пълни с хора, които идват тук да гласуват, без изобщо да са наясно с политическата ситуация у нас, нито пък се интересуват особено. По този начин влизат от 10 000 до 20 000 гласа. Това е сделката с Ердоган, поясни той, става дума за изселници с двойно гражданство, чиито гласове Местан обеща на Ердоган за президентските избори, а той сега ще върне жеста. Това е малката измама, предупреди лидерът на ББЦ, другата е много по-сериозна и е сходна с измамата в Костинброд. Много повече хора влизат с леки коли и ДПС не им плаща горивото, просто вписва данните им в изборните секции в Кърджали, Разград и Търговище, а тези хора или са гласували вече в Турция, или и представа си нямат, че се водят гласували у нас.

Блокадата ще бъде изградена с хора и съоръжения, поясни Бареков. ББЦ ще издигне свое КПП, на което ще записва имената и данните на хора, които очевидно влизат у нас не за туризъм или празник, а за да участват в изборната измама. После имената на тези хора ще бъдат предоставени на медиите.

Лидерът на ББЦ призова властите да не прибягват към физическо насилие, макар че "само по този начин ще могат да ни отстранят".

Той се позова на имунитета на кандидатите за депутати и на собствения си европейски имунитет. Няколко пъти в изявлението си подчерта, че не иска да пречи на икономическите връзки между двете държави, нито на хората, които се препитават чрез търговия на стоки от Турция.

БНТ: Твърденията на Расате, че дискриминираме малките партии, са неверни

Обвиненията на Боян Расате, че БНТ дискриминира малките партии, са несъстоятелни. Такава е позицията на Националната телевизия, изразен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика