Бивш шеф на Шесто районно: Пеевски и Василев се скараха за пари, Станишев иска само себе си да спаси

32315
Бивш шеф на Шесто районно: Пеевски и Василев се скараха за пари, Станишев иска само себе си да спаси
Снимка: БГНЕС

Добре ми звучи закачката „Делянчо”, но не отива на такъв човек – съдия, с генералски пагони, да говори по такъв начин в национален ефир. Истината се доказва на друго място, не с подмятания по медиите. Това заяви Димитър Иванов, бивш шеф на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност.

Според Иванов в момента в България върви едно противоборство на икономическо, политическо и личностно равнище. По теория на лидерството е очевидно, че икономическите интереси, които са в основната на войната, се въртят около Делян Пеевски и Цветан Василев. Кой обаче наруши баланса в този тандем, зададе логичният въпрос Иванов в сутрешния блок на Нова телевизия. Отговорът се крие в това, че парите станаха самоцел в определен момент. Вероятно и Пеевски, и Василев са си помислили, че който владее паричните потоци, той ще определя нещата, посочи Иванов.

Бареков се излюпи: Станишев е известен в ЕС с жена си, а Борисов - с простащината си

След като от началото на ескалирането на конфликта Делян Пеевски - Цветан Василев и поставянето под специален банков надзор на Корпорат...

По тази ос на лично противопоставяне не изключвам Пеевски да е искал да е правосъден министър и вицепремиер, както вчера каза Антон Кутев, а в отговор Цветан Василев да е поискал премиерско място. Обикновено такава битка накрая приключва с щети и за двете страни – и за победител, и за победен. Лошият мир е по-добър от хубавата война. Дано правителството не се поддава и да се справи със ситуацията, подчерта бившият топ служител по сигурността.

Като цяло някои колебания при вземането на мерки издадоха, че е имало поддаване, но определено държавата се опитва да защити обществения интерес, смята Иванов.

Познавам и Цветан Василев, и Делян Пеевски – те са гъвкави, могат да си признаят грешката, могат да отстъпят. Като бизнесмени са отлични, давам и висока оценка на личните им качества, разля се в розова картинка Иванов.

По отношение на БСП Димитър Иванов заяви, че кризата в червената партия е пряка отговорност на ръководството ѝ. В момента Станишев е деструктивен – той сдава всички позиции, които има, една по една. Той е тръгнал по наклонената плоскост и няма спиране – затова и прие евродепутатството. Хора като Мая Манолова и Антон Кутев си мислят, че е незаменим, защото не могат да си отворят очите. Той е обвързал и Изпълнителното бюро, че и Националния съвет на БСП със себе си, заяви Иванов.

Защо Станишев винаги се съвкуплява с ДПС?

"Сергей Станишев е марионетка на Доган от години. И само на финала на всички катастрофични периоди, в които са управлявали заедно, Серг...

Бившият служител на ДС каза, че има информация, че Станишев действително се е видял с Доган и е искал да е премиер. Предложил е и Атанас Мерджанов за вътрешен министър на мястото на Цветлин Йовчев. Това не е спасителен план – Сергей има спасителни планове само за себе си, категоричен е Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика