Пенгезов: Главният прокурор явно е зависим от Пеевски

14321
Пенгезов: Главният прокурор явно е зависим от Пеевски
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет не избра Веселин Пенгезов за председател на Софийския апелативен съд. Tой беше единствен кандидат за поста. За да бъде избран, беше необходимо да получи 13 гласа в своя подкрепа. От 21 гласували, само 4 бяха за, 12 против, въздържали се 5.

При изслушването му Пенгезов поиска процедурата да бъде отложена, докато приключи наказателното производство срещу него. Той е обвиняем за злоупотреба с евросредства и е временно отстранен от работа, но въпреки това се кандидатира за втори мандат, припомня БТА. 

ОЛАФ разследва евентуалните злоупотреби с еврофондове на Пенгезов, Петков и Дивизиева

Екип от експерти на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е на посещение в българската столица София тази седмица, където ще р...

След като не беше избран, Пенгезов коментира, че до този резултат се е стигнало заради предварителна уговорка. По думите му четиринадесет души, които гласуваха против избирането му днес, са група около главния прокурор, който според Пенгезов бил ръководен от "Делянчо и Доганчо".

Пенгезов уточни: "Доганчо заповядва на Делянчо, Делянчо заповядва на главния и това е станало". Той е категоричен, че има едно "твърдо ядро" във Висшия съдебен съвет, което си гласува и той е бил сигурен,че ще гласува против. Категоричен е, че това звено е концентрирано около главния прокурор и явно той е зависим от Пеевски.

Пенгезов посъветва журналистите да го питат (Цацаров) дали е така. Лично той обаче мисли, че главният прокурор е зависим от Пеевски. За да се аргументира, зададе въпроса: "Кой беше приет час и половина може би след като беше избран?! От главния прокурор! Някой друг да го прие?!"

Пенгезов е категоричен, че ще се кандидатира отново, информира БГНЕС. Той добави: "В края на краищата съдиите искат аз да бъда председател. Аз съм единствената кандидатура. Парадоксът и смешното е, че другарите от ВСС не искат аз да бъда председател".

ВСС отстрани временно Веселин Пенгезов и Петър Петров

ВСС отстрани временно председателя на Софийският апелативен съд Веселин Пенгезов до приключване на наказателното производство срещу н...


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...