Бивши кадри на Бареков създадоха ново политическо движение

6364
Бивши кадри на Бареков създадоха ново политическо движение
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната група на "Български демократичен център" Светлин Танчев (на снимката), Борислав Иглев и Георги Ковачев обявиха на брифинг в парламента създаването на ново политическо движение, предаде БГНЕС.

Тримата депутати, които влязоха от листите на "България без цензура", обявиха създаването на движение "Бъдеще и развитие за България". Наскоро тримата обявиха с отворено писмо, че напускат структурите на Николай Бареков и остават в групата на "Български демократичен център", но без да имат нищо общо с партията на настоящият евродепутат. Днес Танчев, Иглев и Ковачев обявиха и политическата формация, която стартират и вече ще представляват.

Пред журналистите Светлин Танчев, който влезе като депутат от ГЕРБ в 42-рото Народно събрание обяви, че е сменил няколко формации, но се е убедил, че само се сменят имената, но хората и водените от тях политики остават същите. Поради тази причина той е взел решението да учреди своя формация. На няколко пъти Танчев коментира, че за него "няма ляво и дясно", тъй като отдавна левите правят десни реформи и обратното. Не ни интересува ляво и дясно, ще подкрепяме и ще предлагаме полезни политики, обеща Танчев.

Основно новата формация ще работи в сферата на икономиката и създаването на нови работни места, което според Танчев е най-големият проблем у нас. На въпрос как ще се държат в парламента тримата депутати от групата на БДЦ, които вече се легитимират с ново движение, Танчев отвърна, че и досега те са гласували по-различно от своите колеги при определени законопроекти.

Целта на новото движение е да прерасне в партия, обяви Танчев. Със сигурност тримата ще участват под някаква форма в местните избори, но все още не е ясно как точно ще се случи това и дали ще има време "Бъдеще и развитие за България" да се регистрира самостоятелно като партия за местния вот.

Коалиция "България без цензура" успя да вкара в 43-тото Народно събрание 15 депутати, като още преди формирането на парламента групата бе напусната от Ана Баракова, която стана независим депутат. В коалицията влизаха още членове на партия "ЛИДЕР" и Земеделския народен съюз. В момента единственият депутат, който не е обявил, че напуска "България без цензура" е Мартин Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика