Близка до Фидосова фирма, която ремонтираше парламента, на практика фалира

30374
Близка до Фидосова фирма, която ремонтираше парламента, на практика фалира
Снимка: БГНЕС

Фирма "Моском - Ко" ООД, която е близка до бившия депутат на ГЕРБ Искра Фидосова и която спечели през 2009 година обществена поръчка за смяна на дограмата на парламента, е фалирала.

Според справка от НАП, цитирана от БЛИЦ, данъчните търсят задължения в размер на 2700 лева от фирмата. Дяловете й в други търговски дружества също са запорирани. Компанията е предадена на частен съдебен изпълнител.

Бащата на Фидосова осъдил ЧЕЗ заради електромер

Невероятно, но факт – бащата на една от най-обсъжданите и критикувани депутатки по времето на ГЕРБ в лицето на Искра Фидосова печ...

"Моском – Ко" ООД притежава 54% от капитала във фирма „Моском Монтана” ООД. Бивши съдружници в "Моском Монтана" са Николай Васков Недков (12%), Цветелина Фидосова Недкова (11%) и Томислав Живкович (23%), установи проверка на BPost.bg.

Томислав Живкович, който е бивш футболист от сръбвския отбор “Раднички” (Пирот) е съпруг на Искра Фидосова. Цветелина Недкова е сестра на бившата депутатка. Николай Недков пък е съпруг на Цветелина. В момента управител на фирмата е Веселин Стефанов.

Фидосова подаде оставка като депутат от ГЕРБ заради скандала с председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов. В неговото тефтерче присъстваха инициалите И.Ф, Б.Б. и Ц.Ц. като хора, до които трябва да се допитва по различни случаи, представени пред КПУКИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика