Близнашки: Анкетна комисия да разследва подслушвани ли са протестиращи

15671
Близнашки: Анкетна комисия да разследва подслушвани ли са протестиращи
Снимка: БГНЕС

Като пряк участник в събитията и протестите срещу кабинета „Орешарски“ мога да кажа, че действително ни следяха и подслушваха. Това го твърдя от личен опит, но това са неща, които трудно се доказват. Коментарът направи служебният премиер проф. Георги Близнашки в ефира на БНР.

Той допълни, че когато станал премиер, още при първите  срещи със специализираните служби те го уверявали, че не е работено по хората от протеста. Въпреки това Близнашки назначил проверката, която дала своите резултати с известно закъснение. При подобни операции следи винаги остават, коментира професорът по конституционно право.

Йовчев: Информацията за подслушвани протестиращи е лъжа

Информацията за подслушвани протестиращи граждани е лъжа. Това каза за агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в...

Той призова Народното събрание да направи анкета по въпроса с евентуалното подслушване на протестиращи.

Бившият служебен премиер беше категоричен: "По начало самият опит олигархията да управлява пряко чрез налагане на правителството на Пламен Орешарски беше един неудачен експеримент. Той ни върна години назад, възроди наново конфронтацията в обществото и в крайна сметка те бяха крайно негативни, така че още дълго няма да можем да се оправим с финансовите последици от това управление.

Близнашки направи и кратка равносметка на управлението на служебното правителство. Според него оглавяваният от него кабинет отпушил притока на  средства по спрените програми.

Това беше много сложна задача, бяха ангажирани огромни средства от наша страна и това беше огромен личен риск, защото 750 млн. вкарахме в оборот да възобновим плащанията по спрените програми без да сме сигурни какво ще е решението на Брюксел. В крайна сметка то беше благоприятно, защото те гледаха на нас и на нашите усилия като на проевропейското правителство на България. Ние действахме в кризисна ситуация и не сме злоупотребили с нищо, коментира професорът по конституционно право.

Протестъри са подслушвани 300 дни?

Протестъри са били "оперативно обезпечавани" 300 дни. Това е било съвместна широко мащабна акция на ДАТО, ДАНС и МВР. Информацията съоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика