Бойко бие, но никой не иска да е с него

24225
Бойко бие, но никой не иска да е с него
Снимка: БГНЕС

Победите на ГЕРБ са самотни, тихи. Те са се обградили с линия от конфронтация. Техните идейни съмишленици пипат много предпазливо. И причината е в непредвидимостта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това са самотни победи. ГЕРБ бият, но никой не иска да е с тях. Реформаторите казват "да", но са много предпазливи. Това обяви депутатът от левицата Мартин Захариев пред bTV.

"Когато има поражение, хората искат жертвен агнец. Левият електорат е разочарован от представянето на БСП на евроизборите. Сергей Станишев може би ще каже "аз" на пленума другата събота. 20 души има в изпълнителното бюро, които може да подадат колективна оставка. Говори се, че жена може да оглави БСП. Никога досега дама не е заставала начело на партията. За загубата са виновни няколко неща. Имаш Украйна и позиция за случващото се там. България е член на ЕС и НАТО и не може да се разграничава от тезата на партньорите. БСП направи ялова и сбъркана медийни кампания. Имаш късане на живо месо от АБВ. Имаш устойчив Реформаторски блок и печелившо ДПС, които са изключително ефективни, когато са на власт. Те имат дълга скамейка, кадрови потенциал и изключително гъвкава политика. Очаквам ясни действия на Местан, Станишев и Орешарски за промените в кабинета”, обясни Захариев.

Станишев готви реформа в БСП, обвинява АБВ за отнет един мандат

Соцлидерът Сергей Станишев готви промяна в БСП. Тя ще засегне партията на всички нива, като се започне от Изпълнителното бюро и се стиг...

Той прогнозира, че очаква колективна оставка на изпълнителното бюро на БСП. "Може и да бъдат преизбрани, но не в пълния им състав. Хората чакат този сигнал и неговото забавяне дразни", обясни още той.

Захариев призна, че ходи с отвращение на работа, защото в този парламент не може да се работи нормално.

"Само реформи може да удължат живота на правителството. БСП не иска предсрочни избори, ДПС не искат, защото са силни, а "Атака" няма интерес. За мен обаче би било добре да има фиксирана дата за избори до края на годината. Служебният кабинет не е опция, защото ще прати бизнеса в кома – ще имаме 3 месеца нищо и неяснота”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика