Бойко Борисов предлага таван от 2,70 лв./л за бензина и нафтата

3224
Бойко Борисов предлага таван от 2,70 лв./л за бензина и нафтата
Снимка: Facebook.com/Boyko Borissov

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще предложи въвеждане на таван за цената на горивата по подобие на Унгария. Пред симпатизанти в с. Лиляче, община Враца, където партията му завоюва победа на кметските избори, той заяви, че "държавата е катастрофирала" и нападна управляващите за високите цени. 

„Ще предложим таван за цената на бензина и нафтата. Крадат по лев и 20 и нагоре. Сега ще ни взимат от данъците на нас, за да компенсират на някого 25 ст./л. Защо от всички ще взимаме данъци, за да компенсираме тази глупост? Затова искаме таван 2,70 лева“, каза Борисов.

Борисов: Ако Христо Иванов се съюзи с ИТН, значи ли, че мафията ще си има правителство?

Бившият премиер Бойко Борисов коментира заявеното от "Демократична България", че биха върнали на масата на преговорите "Има такъв народ...

Припомняме, че от началото на уикенда в сила е отстъпката за 25 стотинки на литър за гражданите в бензиностанциите у нас. Вижте кой може да се възползва - тук.

Борисов предлага и ишлемето на "Лукойл" само за България да ползва дерогацията на ЕС. Пак ще излезе 2,70 лева. Ако управлявах аз с моите експерти, и пътят ви щеше да е построен, и бензин и нафта щеше да има на 2,70 лева. Цената на тока спокойно можем да я вържем около 100 лева", каза той и повтори тезата си, че тя не била привнесена инфлация, защото България е производител.

"Ако имаше липса на „Мерцедеси“, тогава инфлацията може да се привнесе, защото не произвеждаме. Токът се произвежда в България – два реактора имаме в Козлодуй. Има проблеми с житото, хляба. Производители сме №2 в Европа на слънчогледово семе, а олиото е скъпо. Имаме ресурс в Маришкия басейн, кое вдига цената на тока?", попита Борисов.

Бившият премиер отчете колко театри и читалища възстановили и обновили от ГЕРБ. Уличната мрежа и канализацията също не била на ниво, когато не управлявала партията на Борисов. „Нужен е път, ВиК система, доходи за хората тук. Като имаш магистрала София-Лиляче – събота и неделя ще има посетители. Затова се хвърлихме да правим пътища. За година и половина „Хемус“ щеше да е стигнала Велико Търново, а сега е пустош. Това е година и половина загубено време и в момента искат да дезертират. Изобщо не правиха сметка да правят правителство“, атакува той "Продължаваме промяната" и коалиционните им партньори.

Петков от Гърция за завършената газова връзка: Край на руския монопол

Премиерът в оставка Кирил Петков обяви "край на руския газов монопол" над България по време на официалната церемония по приключването н...

„Мисля, че Кирил Петков вече е станал говорител, водещ, само спорта не знам дали води. И му слагат надпис „Ексклузивно“", критикува Борисов медийното отразяване на опонента си. "Освен че осигурил газ, друго не казва. Но не е осигурил, зад себе си има история. Президентът Първанов подписа споразумението с азерите, после го продължих аз, а аз и Ципрас – бившият гръцки премиер – направихме първата копка на гръцката връзка. Той (б.а. - Петков) отиде там и все едно държавата е започнала от него. Ние приехме първия американски газ“, заяви бившият премиер.

„2009 г. заварихме най-тежката финансова и икономическа криза. Удържахме и тръгнахме нагоре, решихме я“, твърди бившият премиер и заговори за свое бъдещо управление. Според ГЕРБ истинската социология се виждала на кметските избори в Нова Загора и с. Лиляче, където спечелиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика