Бойко Рашков разтревожен от записа на Борисов, Петков и Първанов

34236
Бойко Рашков разтревожен от записа на Борисов, Петков и Първанов
Снимка: БГНЕС

"Нашите деца ще живеят в един много по-демократичен свят, това е тенденцията - издигане на правата на човека на пиедестал, това е историческа тенденция".

Така Бойко Рашков отхвърли твърдението, че новородените днес няма да имат никаква неприкосновено лично пространство утре, след като вече всеки може да бъде проследен чрез мобилния си телефона в джоба.

Само прокуратурата може да каже дали има престъпление, смята Рашков

100-процентова гаранция, че ще се справим със злоупотребите с подслушванията, не можем да дадем, заяви пред Дарик радио председателят...

"Няма смисъл да правим генерални изводи от статистиката, че едва 2% от извършените СРС-та биват използване в съда, заяви председателя на новото Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства Бойко Рашков в предаването „Нека говорят" по бТВ.

"Записът на Борисов, Петков и Първанов ме тревожи. Не мога да съм безразличен, че се правят записи на отговорни държавни лица, по мое предположение по незаконен начин. Колежката ви е хубаво да ги покаже в крайна сметка, след като твърди, че ги има. Превърнахме държавата си в страна на флашките. Стана модерно записи на известни хора да бъдат разпространявани чрез медиите, но по този начин им осигуряваме пазар", каза Рашков.

"Аз не изключвам и в бъдеще да сме свидетели на подобни записи, които преследват преди всичко политически цели", каза той.

"Нашите специални служби няма да стигнат до хаотичното си и безразборно използване. От единични случаи не трябва да се правят генерални изводи. В службите работят изключително отговорни хора", завърши Рашков.

Рашков: Защитава се повече правото на достъп до информация

"Прочетох във вестник, че този текст в проекта бил скандален, чудовищен и т.н. Според мен тази оценка е прекалено крайна, най-малко, ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика