Бойко за Бареков: Разликата между мен и БСП е повече от електората му

26939
Бойко за Бареков: Разликата между мен и БСП е повече от електората му
Снимка: БГНЕС

Разликата между мен и БСП е повече от електората на "България без цензура". Това сметна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и продължи размяната на устни, засега, престрелки с Николай Бареков. Бившият премиер гостува в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия и коментира за пореден път резултатите от евроизборите, както и положението на правителството.

"Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха - и БСП, и "Атака". Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат - това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват? Вотът на народа в демокрацията е най-висшето, произнесе се Борисов. - Народът на два пъти поред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението".

ГЕРБ и ДПС са едно, Станишев е тапа, а Волен се продал на турците, според Бареков

"Бях във всяко кътче на България и с това си обяснявам нашия успех. ДПС накупиха много цигански гласове". Това каза в интервю за предав...

Във връзка с "любимец 15" в листата на БСП - Момчил Неков, Борисов коментира: "Ако в Изборния закон беше казано, че за всички, дори и за водачи, трябва да сложиш преференции, тогава нямаше да се получават грешки. Това беше съзнателно, защото ако беше грешка, момчето 15 щеше да каже - излизам веднага от листата. Обясненията им са смехотворни".

Скалповете на Станишев не са 9, а 11, уточни той. И допълни: "С болните прасета имах предвид не избирателите на БСП, а ръководството на партията. Ако са се засегнали те, се извинявам".

Според Борисов, този парламент вече напълно се е изчерпал. "БСП и "Атака" на теста пред избирателите показаха неуспех. Парламентарните изброи нямали стойност, европейските нямат стойност – кое има стойност? В политиката в света никъде не е дадена формула какво се прави в такъв случай, защото никога не е имало", коментира Борисов.

Той допълни, че 117 души крепят това правителство от 240 депутати. "Това правителство срива държавата, ще се срине. Дори и октомври да се правят избори – това ще е време да се прави бюджет, който ще трябва да е рестриктивен, каза още Бойко Борисов. - Който влезе в следващото управление, трябва да влезе с такава обществена подкрепа и с ясното съзнание на българите, че катастрофата вече е факт. Въпросът сега е колко ще е голяма тази катастрофа. Само да се надяваме, че Господ е българин и да ни помага. Може би за БСП, ДПС и "Атака" е по-добре сега да седят в управление, но за държавата не е".

БСП готви връщането на Бойко на власт, предупреди Румен Петков

Прокуратурата е безучастна, когато се купуват гласове. По изборите имаше райони, в които, всъщност, МВР пазеше да не влезе някой неподг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика